Sektörel

Taner İnşaat İstanbul'a açılmak istiyor

Afyonkarahisar kökenli olan Taner İnşaat'ın temelleri 1980 yılında inşaat mühendisi Mehmet ve eşi ev hanımı Emine Taner tarafından atıldı.

Şirket, bugüne kadar yap-sat modeli ile bin 800 konut üretimine imza attı. Bunun dışında esas iş kolu proje üretmek olan şirketin bünyesinde üç mimar, beş inşaat mühendisi, iki makine mühendisi, iki elektrik mühendisi ve üç adet de tekniker çalışıyor. Taner İnşaat, konut projeleri dışında kamu binaları da inşa ediyor. Afyon Adliye Binası, Emirdağ Otogarı, Afyon Bölge Trafik Binası, Afyon Mobese ve Karakol Binası...bu projelerden bazılarını oluşturuyor.

Taren İnşaat Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Taner, şirketin yürüttüğü projeler hakkında şu bilgileri veriyor:

"Afyonkarahisar Merkez Uydukent, Selçuklu Mahallesinde 2007 yılında başladığımız 2009 yılında etap etap bitecek olan Selçuklu Konakları; 52 daire+4 dükkan(Bitti), Beylerbeyi Konakları; 33 daire+2 dükkan( Bitti), Osmanlı Konakları; 24 daire(Bitti), Rumeli Konakları; 28 daire(Teslime hazır), Anadolu Hisarı Konakları; 24 daire(Teslime hazır), Karahisar Konakları; 24 daire(Teslime hazır), Topkapı Konakları; 96 daire(2009 Kasımda tamamlanacak ve teslim edilecek)"

Şirketin, teslime hazır olan projelerindeki dairelerin satış fiyatları 90 ile 150 bin YTL aralığında değişiyor. Taner İnşaat, önümüzdeki dönemde İstanbul ve Afyonkarahisar'da villa projeleri planlıyor.

Okhan Şentürk/Ekonomist