27 / 04 / 2024

Taner Yıldız, 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne katıldı!

Taner Yıldız, 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne katıldı!

Taner Yıldız geçtiğimiz gün İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Birliği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne katıldı. Yıldız "Enerji tasarrufu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız geçtiğimiz gün İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Birliği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne katıldı. "Hangi sektör olursa olsun;ister tekstil,ister otomotiv bize iş adamı olarak 8 ila 10 yılda kendini amorti edecek ve sermayesini ifa edecek bir yatırımı bize sunduklarında bunu cazip olarak görüyoruz" diyen Yıldız şunları kaydetti: "Enerji tasarrufu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Herhangi bir sanayi kuruluşundaki is geliştirme ve yatarımla ilgili yaptığınız yatırımlar kendi bölgenize tabidir. Fakat enerji tasarrufuyla yapacağınız yatırımlar bulunduğunuz bölgeye bakılmaksızın beşinci bölge yatırımları statüsünde olacak. 

Bu enerji tasarrufunu özendirmek ve mutlaka enerji birliğini oluşturmak açısndan önemli. 

Kamu kurum ve kuruluşları olarak, bakanlık olarak, inşallah, 2023 hedeflerimizde her yıla mahsus olmak üzere 15 milyar TL'Uk bir tasarrufun mümkün olabileceğini çarpma, bölme, hesap, kitapla gördük" 


Yeni Akit


Geri Dön