29 / 04 / 2024

Taner Yıldız, TÜSİAD'la enerjiyi değerlendirdi

Taner Yıldız, TÜSİAD'la enerjiyi değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu ve Enerji Çalışma Grubu ile biraraya geldi...



Toplantının ardından, Yıldız ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

Yıldız, sivil toplum örgütlerinin, güçlü, dinamik aktarımlarıyla beraber enerji sektörünün yapılanacağını belirtti. Yıldız şunları söyledi: "Piyasaların daha iyi oluşabilmesi, hem dağıtım şirketleri hem de üretim şirketlerinin özelleşmesinden tutun da doğalgaz piyasasının liberalleşmesinin hangi oranda tamamlandığına varıncaya kadar ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı hem kanun teklifinin kanunlaşma sürecinin hem de şu anda mevcut piyasadaki yatırımların hangi oranlarda gerçekleştiğine dair birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, Bakan Yıldız'ın ziyaretinin enerji konusunda kamuyla özel sektörün fikir alışverişi kapsamında olduğunu belirterek, "Enerji piyasalarının liberalleşmesi, enerji arz güvenliği, yenilenebilir enerji... Tüm bunlar gündemimizdeki konulardı. Fikir alışverişinde bulunduk" dedi.
Milliyet


Geri Dön