29 / 07 / 2024

Taner Yıldız: Çevreyi korumayan HES elenecek

Taner Yıldız: Çevreyi korumayan HES elenecek

Bu yıl ‘enerji’ ana temasıyla gerçekleştirilen 79. İzmir Enternasyonal Fuarı, ‘Uluslararası Enerji Türk Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santralların (HES) ülkenin kendi özkaynağı olduğunu belirterek, “Karşı gelinen, yerli ve yenilenebilir bir kaynağımızdır. Her yapmadığımız miktar kadar ithalat yapıldığının bilinmesi lazım” dedi.

‘Su durursa enerji olmaz’
Bu yıl ‘enerji’ ana temasıyla gerçekleştirilen 79.  İzmir  Enternasyonal Fuarı, ‘Uluslararası Enerji Türk Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. İki gün sürecek zirvenin açılışında konuşan Bakan Yıldız, zirvenin uluslararası boyutu olduğu için dünyada enerji alanında hangi gelişmelerin yaşandığına bakılması gerektiğini söyledi. Yıldız, “HES’ler konusundaki tartışmalara karşılık ‘HES’ler tartışmasız kendi özkaynaklarımız. Bir kere bir coğrafya değişikliği var. Temelinde illa bir mühendis olmaya gerek yok, ana temayı anlamak için. Bir su var, su durursa potansiyel enerji elde edemezsiniz” diye konuştu. Çevreye zarar veren projelerin elimine edileceğini söyleyen Yıldız “Ama geriye 18-19 bin megavat civarında önemli bir güç kalıyor. Bu yatırımlar için elbirliği içinde olmamız lazım” dedi.
Radikal


Geri Dön