03 / 05 / 2024

Tanju Çolak `spor okulu zinciri' kuruyor

Tanju Çolak `spor okulu zinciri' kuruyor

Tanju Çolak, Brezilya ve İtalya'daki spor eğitim endüstrisini örnek alarak spor okulu zinciri kurdu



Türkiye'nin bir zamanlar en popüler futbol yıldızı olan ve kariyerine 1987-88 sezonunda attığı 39 gol ile Avrupa gol krallığını da ekleyen Tanju Çolak, Brezilya ve İtalya'daki spor eğitim endüstrisini örnek alarak spor okulu zinciri kurdu.

İlk spor okulunu Samsun'da açan ve ardından İstanbul,  İzmir  ve Kıbrıs'a da yayılan Tanju Çolak şimdi tesis yatırımlarına başladı.
Arsa kiraladı, tesis yapıyor
"İzmir'deki Tanju Çolak Spor Akademisi tesisimiz Mart ayı sonunda açılıyor. Bu tesis 1 milyon dolarlık bir yatırım oluyor" diyen Tanju Çolak, Bornova Altay Ticaret Lisesi'nden 30 yıllığına kiraladığı arsadaki tesis yatırımının 2009 Kasım ayında başladığını söyledi. Çolak şöyle konuştu: "İzmir'de futbol ağırlıklı bir okul yapıyoruz. İstanbul'daki tesisimiz için de Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden Küçükbakkalköy'de 30 yıllığına bir arsa kiraladık. Nisan'da temel atıyoruz ve yıl sonunda tamamlayacağız. 4 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 3 futbol sahası, kick boks, tekwando, wuşhu, boks, yüzme, masa tenisi, 700 metrekarelik bir buz pateni, bowling, tenis, voleybol, atletizm, güreş gibi birçok dalda spor eğitimi için yeterli altyapı olacak."
Spor kulübü ve akademi
İstanbul Tanju Çolak Spor Kulübü'nü resmen kurduklarını ve bu çatı altında Tanju çolak Spor Akademileri açmaya başladıklarını anlatan Tanju Çolak, "Okullarımız Türkiye'ye futbolcu ve sporcu yetiştirecek.  100'ün üzerinde lisanslı sporcumuz oluşmuş durumda. Bazı branşlarda müsabakalara da katılmaya başladık" dedi.
Çolak, Samsun'da 80, İzmir'de 550, Kıbrıs'ta 60 ve İstanbul'da da Halkalı, Göztepe ve Kartal'dakilerle birlikte toplamda 1.100 öğrenciye futbol ve diğer branşlarda eğitim vermeye devam ettiklerini belirterek, "40 hocamla miniklere spor öğretiyorum" dedi.
Sadi Özdemir/Hürriyet


Geri Dön