05 / 05 / 2024

Tansaş; Akdeniz ve Ege'de yatırım yapacak!

Tansaş; Akdeniz ve Ege'de yatırım yapacak!

İzmir"de kurulan ardından açtığı mağazalarla yurtiçinde yayılan market zinciri Tansaş strateji yeniledi. Migros bünyesindeki markanın faaliyetleri bundan böyle Ege ve Akdeniz bölgesine odaklanacak



Ege"den çıkan   market zinciri Tansaş markası yurtiçinde yayılma stratejisinden vazgeçerek yeniden Ege"ye dönüyor. Marka, Ege ve Akdeniz bölgesi dışındaki operasyonlarından çekiliyor. Migros grubunun içinde yer alan Tansaş"ların yerini Migros markasının alması bekleniyor.

1973 yılında tüketicilere ucuz et ve kömür sağlamak hedefiyle İzmir"de œTansa adıyla kurulan Tansaş, 2005 yılında Migros bünyesine katılmıştı. Ege"de doğan, bölgesel bir marka olarak başladığı yolculuğunda yurtiçine yayılarak ulusal bir marka haline gelen Tansaş, yaklaşık 300 mağazayla faaliyet gösteriyor.

Edinilen bilgilere göre perakende devi Tansaş"ın bundan sonra sadece Ege ve Akdeniz bölgelerinde hizmet vereceği belirtiliyor. Daha önce yapılan açıklamalarda markanın ulusal bir marka olarak açılacak yeni mağazalarla ülke sathına yayılacağı ifade ediliyordu. Ancak edinilen bilgiye göre markayla ilgili yaygınlaşma stratejisinin değiştiği ve Ege ve Akdeniz bölgelerinde odaklanıldığı söyleniyor.

˜İzmir bulunmaz laboratuvar"
Tansaş, Ege ve Akdeniz bölgeleri dışında Ankara, çorum, Ordu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, İstanbul, Tekirdağ, çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir illerinde hizmet veriyor. Sözkonusu bölgeler dışında kalan Tansaş Mağazaları"nın bundan sonra Migros markasıyla faaliyet göstereceği ifade ediliyor.

Migros Ticaret A.şž. Genel Müdürü Özgür Tort"un hafta sonu İzmir"de yaptığı açıklamalar da Tansaş ile ilgili bu strateji değişikliğinin bir sinyali gibi değerlendiriliyor. Özgür Tort yaptığı açıklamada œ2011 yılında da rotamızda yenilikçilik olacak derken, perakende sektörü için İzmir"in bulunmaz bir laboratuvar görevi üstlendiğini söylemişti.

Tort, œBiz biliyoruz ki, bir yenilik İzmir"de tutarsa, tüm Türkiye"de de kısa zamanda tutar.  İzmir  perakendede değişim ve yenilik için sembol bir şehir diye konuşmuştu.

* 1973"te kuruldu
* İlk adı ˜Tansa"ydı
* 2005"te Migros aldı

Tansaş"ın kuruluşu 1973 yılına dayanıyor. İzmir"de Tansa adıyla kurulan şirket 1976 yılına gelindiğinde, œTanzim Satışlar Müdürlüğü çatısı altında Konak"ta ilk mağazasını açtı. Ardından 1986 yılında mağaza sayısı 12"ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.şž. kuruldu. 1996 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne ait Tansaş hisselerinin yüzde 32.98"i halka açıldı.

Sonrasında 1999 yılında hisselerinin büyük bölümü Doğuş Grubu"na geçti. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla 2002 yılı içinde Macrocenter"ı kendi bünyesine katma kararı aldı. şžirket 10 Kasım 2005"te Migros Ticaret A.şž. bünyesine katıldı. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısı 270"e çıktı.
Milliyet/Eylem Türk


Geri Dön