Genel

Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Tapu ayırma işlemleri, hisseli tapuya sahip kişilerin çok sık sorduğu sorulardan biridir. İşte b konuda merak edilenler!Bu tapunun üzerinden yapılabilecek işlemler diğer tapulara göre farklılık göstermektedir

Hisseli tapu, genellikle miras yolu ile kişilere geçen tapu türü olmaktadır. Bu tapunun üzerinden yapılabilecek işlemler diğer tapulara göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden vatandaşlar bu hususu iyi bilmelidir. Peki Tapu ayırma işlemleri nasıl yapılır? Hisseli tapu devredilebilir mi?

İşte merak edilen o ayrıntılar…

TAPU AYIRMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Ayırma işlemi yapılacak gayrimenkulün bu ev, arsa veya iş yeri olabilir bu mülklerin bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veyahut İl İdare Kurulu'ndan onay alınması gerekiyor. Daha sonrasında ise hisse sahiplerinin tamamının fotoğrafları, kimlik belgeleri ve alınmış onayları ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerekmektedir.

HİSSELİ TAPU DEVREDİLİEBİLİR Mİ?

Arsa hisse devir işleminde kardeşler arasında hisse devri veyahut mirasçıların paylarının bulunduğu bir arsa için yapılacak ise; iştirak bozulmadan bağış ya da satış şekilde hisse devri gerçekleşebilir.

TEK TAPU İKİ KİŞİ ÜZERİNE OLABİLİR Mİ?

Tapu, bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenebilir böyle bir durumla karşılaşılabilir.

MÜŞTEREK TAPU NASIL ALINIR?

Ortak tapu yani müşterek tapu alabilmek için, ortak tapu yapacağınız kişinin kredi uygunluk şartı taşıması gerekmektedir. Gelir durumu yeterli ise ve bankalar ile hiç problem yaşamadı ise ortak tapu alınabilir. Akrabalık ilişkisinin aranmadığı ortak tapuda akrabanız olmayan kişiler ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

HANGİ DURUMLARDA TAPU İPTAL DAVASI AÇILAMAZ?

Tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, elindeki taşınmazın tapusuna dair herhangi bir özel ya da tüzel kişiye devretmeden kesintisiz olacak bir şekilde elinde bulunduran kişinin aleyhinde; tescil işleminde usulsüzlük tespit edilse bile iptal davası açılamaz.

HİSSELİ TAPUDA KULLANIM HAKKI!

Hisseli tapunun paydaşlarından her biri, diğerlerinin hakları ile bir yere kadar bağdaştığı ölçüde paylı maldan faydalanabilir ya da onu kullanabilir. Uyuşmazlık durumunda yararlanma ve kullanma şeklini hâkimin vereceği karar belirler. Bu belirleme işlemi, paylı malın kullanılmasının zaman veya yer itibarı ile paydaşlar arasında bölünmesi biçiminde de olabilir.

Duyan PTT’ye koştu! Kimliğinizi alıp hemen PTT’den paranızı alın! Ödemeler başladı!

Vakıfbank’tan çok konuşulacak Media Markt kampanyası! Media Markt alışverişlerinizde hediye Worldpuan kazanın!