Emlak Terimleri

Tapu başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda başlatılan bazı işlemlerin tamamlanması birkaç günü bulabiliyor. Bu gibi durumlarda online başvuru sorgulama işlemi yapılabiliyor...Her vatandaşın işi, talebi farklı olup söz konusu işlem süreleri de birbirinden farklı oluyor

Tapu dairelerinde onlarca işlem yapılabiliyor. Her vatandaşın işi, talebi farklı olup söz konusu işlem süreleri de birbirinden farklı oluyor. Kimi işlemler aynı dakika veya saat içinde tamamlanırken, kimi işlemlerin tamamlanması birkaç günü bulabiliyor. 

Bu gibi durumlarda vatandaşlar işlemlerinin son durumlarını öğrenmek için tapu dairesine gitmek zorunda değil. Online sorgulama ekranı sayesinde tapu müdürlüğüne gitmeden yapılan başvuruya bağlı işlemin aşamaları görülebiliyor.

TAPU BAŞVURU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu başvuru sorgulama ekranı, tapu müdürlüğüne gitmeden yapılan başvuruya bağlı işlemin aşamalarının durumunu gösterir platformdur.

Başvuru Sorgulama ekranına giriş yapıldıktan sonra istenen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. Ekranda istenen bilgiler ise şu şekilde:

İl
Müdürlük
Yıl
Başvuru Numarası
Kimlik Numarası
Güvenlik Kodu

TAPU İŞLEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tapu işlemlerinizi yaptırmak için müdürlüklerimize şahsen veya yetkili vekiliniz aracılığıyla başvurabilirsiniz.

Başvuru ve başvuruda izlenen yöntem Genel Müdürlük tarafından yayınlanan 2014/1 sayılı genelgede belirlenmiştir.

WEB TAPU ÜZERİNDEN BAŞVURU

Vatandaşlarımızın tapu müdürlüğüne gitmeden, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebilecekleri belirli tapu işlemi için (satış, bağış, intikal vb…) elektronik ortamda başvuru yapabilecekleri, işlemler için gerekli olan bilgi ve belgeleri güvenli elektronik ortamda gönderebilecekleri, belge doğrulama yapabilecekleri ve bu konularda üçüncü kişilere veya emlakçılara yetki verebilecekleri elektronik bir sistemdir. Bu sisteme https://webtapu.tkgm.gov.tr/ internet adresi üzerinden erişilebilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ VEYA E-RANDEVU ÜZERİNDEN BAŞVURU

Taşınmaz maliki veya yetkili temsilcisi Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayarak veya Genel Müdürlüğümüz http://randevu.tkgm.gov.tr  web sitesinden tapu müdürlüğünde yapacağı işlem için randevu alabilir.

TAŞINMAZ MALİKİ VEYA TEMSİLCİSİNİN MÜRACAATI
Tapu Müdürlüklerinde işlem yaptırmak isteyen taşınmaz maliki veya yetkili temsilcisi işlem için gerekli evrakı hazırlayarak müdürlüklerimizdeki sıramatik cihazlarından sıra numarası alabilir. Sıramatik sistemi bulunmayan müdürlüklerimizde başvuru, müdürlüğün başvuru birimine yapılır.
 

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Ölen kişiye ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?