Genel

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!Başkasına ait olan tapuya ait olan bilgilerini sorgulama işlemi yalnızca o kişi ile beraber tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor

Bir yerin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait olan bir tapu araştırma işlemi web üstünden gerçekleştirilemez. Başkasına ait olan tapuya ait olan bilgilerini sorgulama işlemi yalnızca o kişi ile beraber tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni de, karşılaşılabilecek olan pek çok sorunların önüne geçilmek istenmesidir.

Peki “Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte bu soruların yanıtları…

TAPU DEVRİ NE ZAMAN YAPILIR?

Tapu devri konusu; konut, arazi ve işyerleri gibi mülklerin malikini değişmek istendiği hallerde bunu kesinleştirmek için yapılıyor. Bu konuya örnek verilirse de, ev satın alacak vatandaş ev için bankadan konut kredisi alacak ise ev satın alma süreci krediye başvurduğu zamandan itibaren başlar. Sonrasında dosyası ile beraber tapu müdürlüklerinden randevu talep edebilir. Randevu saatinden on beş dakika önce belgelerle beklenilmesi gerekir. Bu halde tapu harcını ödendiğine dair belgenin elinizde olması gerekir. Tapu harçları işlemin yapıldığı vergi dairesine ödemesi yapılır. Ortalama 1 ile 2 gün içerisinde tapu devir işlemler yapılır.

E-DEVLETTEN TAPU GÖRÜNTÜLENİR Mİ?

Tapu senedi, taşınmazın tapu kaydı, ipotek belgesi ve hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni senenin ilk yarısından başlayacak şekilde tapu müdürlüklerine gitmeden "e-devlet" üzerinden alınabilir.

TAPU DEVRİ İÇİN NE GEREKİYOR?

- Tapu aslı ve fotokopisi gerekir.

- T.C kimlik numarası net bir şekilde gözükecek şekilde nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi gerekir,

-  Alıcıya ait son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekmektedir,

- Mülkün bulunduğu belediyeden alınan rayiç bedeli gösteren belge gerekmektedir,

- Taşınmazlar üzerinde yetkili biri varsa bunu ispatlayacak vekaletname gerekmektedir,

- Zorunlu deprem sigortası belgesi gerekiyor.

Kardeşe verilen tapu bozulur mu? Tapu kaç yılda bozulur?

Tapu sahiplerine son çağrı! Bugün ödeme yapmazsanız büyük cezalar kapıda!

Tapu sahipleri aman bu süreyi kaçırmayın! Yoksa tüm haklarınız kaybolacak!