Emlak Terimleri

Tapu e-devlet'ten çıkar mı?

Tapu işi olan ancak tapu belgesi elinde olmayan vatandaşlar, tapu müdürlüğüne gitmeden bu belgeyi temin edebiliyor...Artık tapu dairelerine gitme zahmetinde bulunmadan, sıra beklemeden bazı belgeler temin edilebiliyor, bazı işlemler online üzerinden halledilebiliyor

E-devlet ve Web Tapu uygulamaları vatandaşlara büyük kolaylıklar sunduğu gibi zaman da kazandırıyor. Artık tapu dairelerine gitme zahmetinde bulunmadan, sıra beklemeden bazı belgeler temin edilebiliyor, bazı işlemler online üzerinden halledilebiliyor. 

İnternet üzerinden tapu belgesinin alınıp alınamadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, tapu e-devlet'ten çıkar mı? E-devlet'ten tapu nasıl alınır?

TAPU E-DEVLET'TEN ÇIKAR MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamaya göre, Bakan Murat Kurum'un talimatıyla 4 belgenin daha e-devlet üzerinden alınabilmesi için başlatılan çalışma tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre vatandaşlar, tapu senedi, ipotek belgesi, gayrimenkulün tapu kaydı ve hisseli tapu kaydı belgelerini e-devlet üzerinden alabildikleri gibi, tapu işlemlerini de e-devletten başlatabiliyor.

TAPU E-DEVLET'TEN NASIL ÇIKARILIR?

Toplam 46 işlem, tapu il müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Bu işlemleri yapmak isteyen ancak henüz e-Devlet şifresi olmayanlar da var. 

E-Devlet şifresi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebiliyor.
 

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?

DASK fiyatları 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı ne kadar?