27 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi ne zaman bitti? Yeniden olacak mı?

Tapu harcı indirimi ne zaman bitti? Yeniden olacak mı?

Geçtiğimiz 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitti? Yeniden olacak mı?



Tapu harcı, gayrimenkullerin alım satım işlemleri için ödeniyor. Ancak harcın ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşebiliyor. Tapu devir işlemi için ödenen bu harç alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.

 

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapılmıştı. Bu indirime konut ve işyerleri dahil edildi. 

 

Karar ile konut ve işyerlerinin tapu harcı binde 20'den binde 15'e indirilmişti. Ancak artık tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için yeniden binde 20 oranında harç tahsil edilmeye başlandı.

 

Peki, tapu harcı indirimi ne zaman bitti? Tapu harcı indirimi yeniden olacak mı?

 

Tapu harcı indirimi, 30 Eylül 2017 tarihine sona erdi. 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile eski tapu harcı oranları kullanılmaya başlandı.

 

Yeni bir tapu harcı indiriminin olup olmayacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bakanlığın yeniden bir karar alması ile tapu harcına indirim gelebilir.

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön