28 / 04 / 2024

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı, gayrimenkul alımı sürecinde ödenmesi gereken bir harçtır. Bu harç ödemesi farklı ve basit yöntemlerle yapılabiliyor. Bu durumda gayrimenkul sahipleri tarafından tapu harcı nereden ve nasıl ödeniyor soruları merak ediliyor. İşte tapu harcının nereden ve nasıl ödeneceği sorularının yanıtla



TAPU HARCI NASIL ÖDENİR?

Tapu harcı ödemeleri, güvenli ve hızlı bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirilebilir. İki etkili platform, İnteraktif Vergi Dairesi ve Web Tapu sistemleridir. Bu platformlar, e-Devlet şifresi ile kolayca erişilebilen ve kullanıma açık olan seçeneklerdir.

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden tapu harcı ödeme işlemleri için üç farklı yöntem bulunmaktadır:

T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifreyle giriş: İlk yöntemde, kullanıcılar T.C. kimlik numaralarını ve önceden belirledikleri şifreleriyle sisteme giriş yapabilirler.

e-Devlet şifresiyle giriş: İkinci seçenekte, e-Devlet kapısında kayıtlı olan kullanıcılar e-Devlet şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler.

T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile e-Tahsilat seri numarasıyla giriş: Üçüncü yöntemde, kullanıcılar T.C. kimlik numaraları veya vergi kimlik numaralarıyla birlikte Tapu Müdürlüğü'nden verilen 12 veya 13 haneli e-Tahsilat seri numarasını kullanarak giriş yapabilirler.

 Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, kullanıcılar tapu harcı borç sorgulaması yapabilirler. Borç sorgulamasının ardından, ödeme ekranına yönlendirilirler ve kolay bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebilirler. 

Diğer ödeme yöntemi ise Web Tapu platformunu kullanmaktır. Web Tapu platformuna giriş yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır:

  • T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifreyle giriş
  • e-Devlet şifresiyle giriş 

Giriş işlemi tamamlandıktan sonra, kullanıcıların yapması gereken adımlar şu şekildedir:

  • Başvuru işlemleri menüsünün alt kısmında yer alan "Tapu ve Kadastro Harcı Ödemesi" ekranına tıklanmalıdır.
  • Çıkan ekran üzerinden "Borç Sorgulama" yapılmalıdır.
  • Borç sorgulamasının ardından, "Ödeme Ekranı"na giriş yapılarak ödeme işlemi gerçekleştirilmelidir. 

TAPU HARCI NEREYE ÖDENİR?

Tapu harcı, mobil uygulamalar, e-devlet, banka şubeleri, ATM ve internet bankacılığı üzerinden ödenebiliyor. 2023 yılında tapu harcı ödemelerinin yapılabildiği bankalar belirlenmiştir. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Akbank, Denizbank, Albaraka Türk gibi en yaygın tercih edilen bankalar bu harç ödemesini alabilmektedir.

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapuda bunu yapana ceza yağacak! 


Geri Dön