Tapu işlemlerinde vekalet süresi!
Gayrimenkul alım satım işlemlerinde kendi adınıza işlem yapması için bir başkasını vekil olarak seçip, adına vekaletname düzenleyebilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken "tapu işlemlerinde vekalet süresi" hususu bulunuyor...
Tapu işlemlerinde vekalet süresi!
Tapu müdürlüklerinde yapılacak alım satım işlemlerinde taraflardan birinin bulunmaması durumunda, kendi yerine vekil atayabiliyor. Ancak vekalet verirken birkaç hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Bunların en başında ise tapu işlemlerinde vekalet süresi hususu yer alıyor.
Tapuda gayrimenkulünüz ile ilgili olarak yapılacak işlemler konusunda vekalet verirken, vekaletname ile vekile hangi yetkileri kendisine verdiğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor.
Örneğin; Satış, bağış, taksim, miras intikali vs. gibi sınırlandırma getirilmesi sizin yararınıza olucaktır.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi vekaletname düzenlenirken, vekil tayin edeceğiniz kişiye hangi konuda yetki verecekseniz, bunu açık-net olarak notere de belirtmeniz gerekiyor.
Tapu vekalet süresi..
Vekile verilen vekaletname kapsamında sürenin de belirtilmesi gerekiyor. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için, tapu işlemleri konusunda verilecek vekaletin, “işlem yapılacak il-ilçe”, “süre” ve “..şartlı” olarak verilmesi gerekiyor.
Tapu işlemleri vekaletname örneği:
“İstanbul ili, Güngören 2 nolu tapu sicil müdürlüğünde adıma kayıtlı ....... ada, ....... parselde kayıtlı bulunan taşınmazımın, 22.09.2013-25.09.2013 tarihleri arasında, ....... isimli şahısa, ...... TL bedel karşılığında ve bu bedelin Güngören Ziraat bankasındaki ........ nolu hesabıma yatırılması şartı ile satışı konusunda .......... ............ ‘ yı yetkilendirdim. ”
Tapu vekaletname örneği!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com