16 / 10 / 2024

Tapu kadastro ada, parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu kadastro ada, parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Parsel sorgulama yurttaşlara kamu kurumları tarafından sunulan bir hizmet olarak en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Peki tapu kadastro ada, parsel sorgulama nasıl yapılır? 




Parsel sorgulama yurttaşlara kamu kurumlarınca sunulan bir hizmet olarak en çok kullanılan uygulamaların başında yer alıyor. Tapu müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadan, ilgili parselin bilgisine kolay bir şekilde erişim sağlayan uygulamalar ile tapu bilgisi sorgulama mümkün oluyor. Paylaşılan detaylara göre arazi, konut, dükkan, apartman, bina, fabrika, tarla ve bahçe gibi taşınmazların sorguları gerçekleştirilebiliyor.

Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, konut sigortası için parsel sorgusu ile gayrimenkulün cadde ve sokak gibi konum bazlı bilgilerine ulaşılabiliyor. Detaylı konum bilgisi taşınmazın alım veya satım sürecinde taraflara kapsamlı bir değerlendirme olanağı da sunuyor.

Tapu kadastro ada, parsel sorgulama nasıl yapılır?  

Peki ada, parsel sorgulama nasıl yapılır? E-devlet üzerinden ada parsel sorgulama nasıl yapılır? 

E-DEVLET ÜZERİNDEN PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Pek çok kişi tarafından tercih edilen E-Devlet uygulaması ada parsel sorgulama yapabileceğin uygulamaların başında yer alıyor. Kullanışlı arayüzü sayesinde E-Devlet üzerinden sorgulama işlemini yalnızca birkaç dakikada gerçekleştirebilirsin. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen sorgu işlemleri için T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. 

öNCELİKLE https://giris.turkiye.gov.tr/Giris adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile kimliğinizi doğruladıktan sonra, https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresinden parsel bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Eğer T.C. Kimlik Numarası ile eşleşen taşınmazlar varsa, bilgisini ana ekranda görebilirsiniz.  Taşınmaz Listesi tablosunda, il, ilçe, mahalle/köy, taşınmaz tipi, niteliği, ada, parsel ve işlemler şeklinde listelenen taşınmazlarına ait tüm bilgilere ‘’Detaylar’’ sekmesine tıklayıp ulaşabilir, parsele ait olan diğer bilgileri ve harita üzerinden uydu görüntüsüne de erişebilirsiniz.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre parsel sorgusu dışında, zorunlu olan Deprem Sigortası gibi poliçeleri e-Devlet üzerinden kontrol etmek de mümkün. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresini ziyaret edebilirsiniz. E-devlet dışında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) web sitesi de parsel sorgulama yapma imkânı sunuyor. 

Tapu Kadastro parsel sorgulama için sisteme üye olmadan da işlemlerini yapabilirsiniz. Sorgulama işlemi için herhangi bir şifreye gerek yok. 

tkgm.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemleriniz için öncelikle yapmanız gereken adım, sayfa sonunda yer alan bağlantı adresine tıklamanız. Akabinde açılan sekmede sorgu tipini seçmeniz gerekiyor.

Verilen detaylara göre sorgunuzu idari sorgu ve coğrafi sorgu şeklinde tercih etmeniz gerekiyor. Sorgulamak istediğiniz parselin hangi şehirde olduğunu belirtmenizden sonra bağlı olan ilçeyi seçin. Mahalle ya da köyü belirtin ve ada durumunu bildirin. Son olarak da parseli seçebilirsiniz.

 

Milli Emlak’tan Ekim müjdesi! İki şehirdeki arsalar KDV’den muaf olarak satışa çıktı!

Zeray GYO'dan sonbahar kampanyası! 17 projede 0,99 faizle 72 ay vade fırsatı!

İstanbul'da aylık kira gideri 15 bin TL'den başlıyor! Bu hesapla bile asgari ücret en az 65 bin TL olmalı!


Geri Dön