Genel

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatıldı

Tapu sahipleri uyarılıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yer alan tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmaları başlatıldı. Önalım hakkı sahibi pay sahiplerine gayrimenkul alıcısı tarafından satışın bildirilmesi durumunda önalım davasının açılması gerekir. Önalım davası diğer adı ile şufa hakkı 3 ay içinde açılması hakkında uyarılar yapılıyor.

İşte tüm ayrıntılar…

TAPU SAHİPLERİ AMAN DİKKAT!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar hala yapılmaktadır. Yapılan uyarıda belirlenen hakkın kullanılması için verilen süre 3 ay olarak belirlenmiştir. Sürenin aşımı durumunda ise kişiler haklarını kaybediyor. Yapılan açıklamalara göre hisseli tapuda şufa yani ön alım hakkı tanınır.

Hisse sahiplerine verilen şufa hakkı süresi boyunca hisse sahibi payı satmak istemesi halinde diğer hisse sahiplerinin öncelikli olarak satın alma hakkı bulunur. Bu durumda ise ön alım hakkı için payı satın alacak kişiye 3 ay süre verilir. 3 ay içerisinde davanın açılmaması durumunda hak kaybedilir. Habersiz satış yapılma durumunda ise 2 yıl içinde ön alım talebiyle dava açma süresi elde edilebilir. Kişiye verilen süre içinde davanın açılmaması ile de hak kaybedilir. Eğer hisse sahiplerine haber verilmeden hisse satışı yapılması durumunda da itiraz hakkı kazanılmaktadır.

ÖN ALIM HAKKI NEDİR?

Sözleşme ve Kanun dolayısı ile ortaya çıkan ve taşınmaz malikinin taşınmazını üçüncü bir şahsa satılması halinde önalım hakkına sahip olan tek taraflı bir beyan ile taşınmazın alıcısı olma yetkisi kazanır. Kazanılan bu hakka ön alım hakkı denilmektedir.

ÖN ALIM HAKKI NE İŞE YARAR?

Ön alım hakkı hisse payını sınırlama çeşitlerinden birisi olarak bilinir. Ön alım hakkı kullanıldığı vakit paydaş payını yasal ön alım hakkı bulunan diğer paydaşa devretme yükümlülüğünde yer alır. Ön alım hakkının kullanılması için 3 aylık süre verilmektedir. 3 aylık sürenin geçmesi ile birlikte hak sahibi bu hakkını kaybetme riski ile karşı karşıyadır.

Başvuru yapan ev hanımlarına 7.050 TL tutarında ödeme! Tek başvuru yeter!

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır?