Ekonomi

Tapu sahipleri 5 yıllık paranızı geri alacaksınız! Hemen paranızı alın!

Elinde tapusu olanlara duyuru yapıldı. 5 yıl ödenmiş olan paralar iade edilecek. İşte detaylar!Tapu sahipleri geçmiş 5 yıllık ödemelerinizi geri alabileceksiniz

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Tapu sahipleri geçmiş 5 yıllık ödemelerinizi geri alabileceksiniz.

İşte tüm ayrıntılar…

TAPU SAHİPLERİ O ÖDEMELERİ GERİ ALABİLİR!

Tapu sahipleri şu sıralarda emlak vergisi ile muhatap olmakta. Tapu sahipleri emlak vergilerinin ilk taksitlerini Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebilirler. Emlak vergisi ödemesinin dışında kalan tapu sahipleri de bulunuyor. Eğer şartları yerine getiriyorsanız, başvurunuzu yapıp, emlak vergisinden muaf tutulabilirsiniz. Yapılan açıklamalara göre emlak vergisinden muaf olan tapu sahipleri de geçmiş 5 yıllık ödemelerini de geri alabilirler.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılmış olan açıklamalara göre; Tek evi olan ve emlak vergisinden muaf olan vatandaşlar, ödemiş oldukları beş yıllık ödemelerini geri alabilecekler. 200 metrekareden büyük olmayan tek konutu bulunan tapu sahipleri, engelli vatandaşlar, gaziler, şehit yakınları, ev hanımları ve bunlara ek olarak da işsizler emlak vergisinden muaf tutulmaktadır.

14 Mayıs 2014 yılında 53210 sayılı genelge çerçevesinde belediyelere muafiyetten haberi olmadan vergi ödemesi yapan vatandaşlar geçmiş beş yıllık ödemelerini iadesini alabilecekler. Emlak vergisinden muaf tutulan ve 7 yıl ödeme yapan vatandaş geçmişe dönük sadece beş yıllık vergi ödemesini iade alabilirler. Kalan iki yıllık ödeme iade edilmeyecek.

MİRASÇILARIN TAPU İPTAL DAVASI AÇMASI NASIL OLUR?

Mirasçıların tapu iptal davası açması yani tapu iptal davası, taşınmazın yer aldığı bölgenin asliye hukuk mahkemesinde açılmaktadır. Görevli mahkeme asliye hukuk mahkemesidir. Tapu iptal ve tescil davası için dilekçenin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması şartı bulunmaktadır. Gayrimenkule ait olan kayıt bilgileri, olaydaki hukuka aykırı olan tüm haller açık bir şekilde belirtilmesi gerekir.

E-DEVLETTEN TAPU ÇIKAR MI?

Resmi bir belge türü niteliğinde olan tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve bununla beraber hisseli taşınmaz tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından başlayacak şekilde tapu müdürlüklerine gitmeden de "E-devlet" Kapısı sistemi üzerinden alınabilir.