Kent Haberleri

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihi kaçıran faiziyle ceza ödeyecek! Hemen bakın!

Milyonlarca tapu sahibi aman dikkat... Bu tarihi kaçıran faiziyle ceza ödeyecek...Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mükellef olduğunuz halde bu tarihleri kaçırır ve verginizi ödemezseniz faiziyle ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz

Türkiye’de tapu sahibi olanları yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mükellef olduğunuz halde bu tarihleri kaçırır ve verginizi ödemezseniz faiziyle ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. 

Tapu sahipleri aman dikkat... Bu tarihi kaçıran faiziyle ceza ödeyecek...Hemen bakın...

2023 yılının gelmesiyle berabertapu sahibi milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 'emlak vergisi' ödeme tarihleri de arama motorlarında sık sık araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ödeme tarihleri belli oldu.

Emlak Vergi Kanunu'na göre Türkiye sınırlarındaki binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, her sene düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek bir seferde ya da iki eşit taksit olarak ödenebiliyor.

Söz konusu emlak vergisi ödemeleri yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması da gerekiyor.

Tapu sahipleri aman dikkat... Bu tarihi kaçıran faiziyle ceza ödeyecek...Hemen bakın...

TAPU SAHİPLERİ AMAN DİKKAT! BU TARİHİ KAÇIRAN FAİZİYLE CEZA ÖDEYECEK!

Mynet'te yer alan habere göre, emlak vergisi için 1. taksit tarihi mart, nisan ve mayıs ayları, 2. taksit tarihi ise kasım ayı olarak belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin belirtilen tarihlerde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor.

Yine verilen detaylara göre, belirlenen bu süre içerisinde ödeme yapılmaz ise 1.6 oranında faiz cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki emlak vergisinden kimler muaf, emlak vergisini kimler ödemek zorunda değil? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNDEN KİMLER MUAF?


-Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi olanlar,
-Emekli maaşı dışında başka geliri olmayanlar,
-Şehit yakınları ve gaziler emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre,  söz konusu bu muafiyetten yararlanabilmek için mülkünüzün kayıtlı olduğu belediyeye gidip başvuru yapmanız gerekli. Başvuru esnasında verilen formu eksiksiz doldurmanız da gerekiyor. 

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapuda bunu yapana ceza yağacak! 

Tapu sahipleri aman dikkat! Geri sayım resmen başladı! Bu tarihi kaçıran yandı!

Milyonlarca tapu sahibi aman dikkat! 2023 yılı ödemeleri için geri sayım başladı, bunu yapmayan yandı!