Kent Haberleri

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihleri kaçıran yandı!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı pek çok tapu sahibi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...Paylaşılan detaylara göre, yılda iki eşit taksit olarak ödenen emlak vergilerinin mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için belirlenen tarihlerde ödemesi gerekli

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı pek çok tapu sahibi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Paylaşılan detaylara göre, yılda iki eşit taksit olarak ödenen emlak vergilerinin mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için belirlenen tarihlerde ödemesi gerekli.

Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...

Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...

Hürriyet'te yer alan habere göre, emlak vergisi ödeme takvimi pek çok tapu sahibi tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Verilen detaylara göre, belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli veya tek bir seferde belirlenen tarihlerde ödenebiliyor. Ayrıca ödeme süreci e-Devlet üzerinden de yürütülebiliyor. 

Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Paylaşılan detaylara göre, emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri mart ayından mayıs sonuna kadar yapılabiliyor, 2. taksitin ise kasım sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

EMLAK VERGİSİNDEN NASIL MUAF OLUNUR?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emlak vergisinden muaf olmak isteyenlerin bazı belli şartları taşıması gerekli. Yine aktarılan detaylara göre, tam da bu kapsamda tek bir mülkü olan ve başka geliri olmayan emekli vatandaşlar emlak vergisinden muaf  oluyor.

Yine bununla birlikte dullar, yetimler, şehit aileleri, gaziler ve işsizler de emlak vergisinden muaf olan sınıfta yer alıyor. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, brüt 200 metreyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olan kişilerde emlak vergisinden muaf oluyor.

Söz konusu bu şartları taşıyan ve emlak vergisi ödeyen kişilerin de 5 seneye kadar geri ödemesi yapılabilmektedir.

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!