Kent Haberleri

Tapu sahipleri aman dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi! Geç olmadan hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 itibarıyla başlamış ve 30 Kasım 2022 tarihinde ise sona ermişti

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren ve her sene ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 itibarıyla başlamış ve 30 Kasım 2022 tarihinde ise sona ermişti. 

Emlak vergisi ile ilgili olarak verilen detaylara göre, evi ve işyeri kirada olanlar için beyanname dönemi sona erdi fakat emlak vergisi ile ilgili önemli bazı detaylar da bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emlak ödemek zorunda olan kesimin dışında bir de muaf tutulacak bir kesim de bulunuyor. Eğer siz de gerekli olan tüm bu şartları sağlarsanız, emlak vergisi ödemelerinden muaf olma hakkınız var.

Yine verilen bilgiye göre ayrıca (KDK) tarafından açıklanan emsal karar ile sadece tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edenlere ödemiş oldukları paraları geriye dönük biçimde 5 senelik şekilde almalarının da yolu da açılmıştı.

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

Milyonlarca tapu sahibi ödediği emlak vergisi iadesini nasıl alacağını merak ediyor ve araştırıyor. Peki ödenilen emlak vergisi iadesi nasıl alınabilir? gibi soruların cevaplarını merak ediyor ve araştırıyor. 

EMLAK VERGİSİ İADE DAVALARI 2022

Emlak vergisi ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, detaylara göre, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan ve milyonlarca tapu sahibini de oldukça yakından ilgilendiren söz konusu emsal kararla tek bir konutu olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde eden kişilere ödedikleri paraları geriye dönük olarak 5 yıllık olarak almalarının da yolu açıldı.

Verilen detaylara göre, kanunen 200 metrekareden büyük olmayan tek bir konut olan emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler her sene ödenen emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor.

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

ÖDEDİĞİM EMLAK VERGİSİ İADEMİ NASIL ALIRIM?

Konu ile ilgil olarak aktarılan detaylara göre, 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler muafiyetten habersiz olarak ödenen emlak vergisini geriye dönük olarak iadesini 5 yıl için yapıyor.

Emlak vergisi iadeleri ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, 7 yıl için ödenen emlak vergisinin iadesi 5 yıllık olarak yapılıyor. Yani örnek vermek gerekirse; Emlak vergisini muafiyet durumunuzdan habersiz olarak 7 sene boyunca bu vergiyi ödediğinizi farz edelim, söz konusu bu durumda da geriye dönük olarak 7 sene değil sadece 5 sene için vergi iadesi tutarını talep edebilirsiniz. 5 yıldan sonra zamanaşımı devreye girer ve kalan 2 yıl için herhangi bir iade alamazsınız.

Tapu ve Kadastro en az 10 bin TL maaşla personel alacak! Tam 25 şehirdeki bu iş fırsatını sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

Dikkat! Hemen tapu müdürlüğüne gönderilmesi gerekiyor!