Kent Haberleri

Tapu sahipleri aman dikkat! Sona ereceği tarih resmen tek tek açıklandı! Bunu yapmayanlar yandı!

Tapu sahipleri aman dikkat... Sona ereceği tarih resmen tek tek açıklandı! Bunu yapmayanlar yandı... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, müstakil ve hisseli tapu sahipleri için tanınan sürenin yavaş yavaş sonuna geliniyor

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, müstakil ve hisseli tapu sahipleri için tanınan sürenin yavaş yavaş sonuna geliniyor. 

Tapu sahipleri aman dikkat... Sona ereceği tarih resmen tek tek açıklandı! Bunu yapmayanlar yandı... Hemen bakın...

Müstakil ve hisseli tapu sahipleri için alınan yeni kararlar bir bir açıklandı. Karar gazetesinde yer alan habere göre, ortağın haberi olmadan yapılan satışlar başınıza iş açabilir. İşte detaylar...

Tapu sahipleri aman dikkat... Sona ereceği tarih resmen tek tek açıklandı! Bunu yapmayanlar yandı... Hemen bakın...

HİSSELİ TAPU NE DEMEK?

Verilen detaylara göre, taşınmaz bir malın tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapu türüne müstakil tapu adı verilir. Verilen bilgiye göre, hisseli tapu türü ise birçok kişinin taşınmaz üzerinde söz hakkı olduğunu gösteren tapudur. Hisseli tapunun söz konusu olduğu hallerde de tüm ortakların ortak bir karar alması gerekir. Hisseli tapu sahiplerine ise şufa hakkı tanınırken ön alım hakkı da sunulur. Hisseli tapular üzerinde hakkı olan kişiler de ortak bir karar alarak tapu satışına gidebilir. Tüm bunların dışında ortaklarında uyması gereken bazı kurallar bulunuyor.

BU İŞLEMİ YAPMAYANIN BAŞI FENA YANACAK

Verilen detaylara göre, ortakların birbirine haber vermeden satış işlemi yapması halinde kişiler itiraz ederek iptal işlemleri yapabilir. Bu kapsamda satın alan kişinin bütün hissedarlardan yazılı bir feragat alması gerekli. Ayrıca hissedarlara haber verilmeden yapılan satış işlemlerinde taşınmaz üzerinde hak sahibi olanlar 3 ay içerisinde dava açma hakkına sahip. Hisseli tapularda yapılan habersiz işlemler 2 yıl içerisinde ön alım talepte dava açma sınırı tanıyor. Belirlenen bu süreç içinde dava açılmaması halinde de ön alım hakkı kaybediliyor. Tapu sahiplerinin ön alım ile ilgili başvurularını da gününü geçirmeden yapması gerekiyor. Yapılan alımların belirlenen süreyi geçmesi halinde de yeni bir hak tanınmıyor.

1 dolar 11 gün sonra tam tamına bu kadar olacak! Tek tek açıklanan bu rakamı duyanın resmen nefesi kesildi! Hemen bakın!

Gram altının yerle bir olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Altını olanların resmen yüreğine indi! Bu tarihe aman dikkat

Aile Destek Programında son dakika Mart 2023 müjdesi geldi! Hesaplara 1.100 ve 1.250 TL'yi yatırılıyor! Aman kaçırmayın!