Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi ödeme tarihleri pek çok tapu sahibi tarafından araştırılıyor. Söz konusu ödemelerin bu ayın sonuna kadar yapılması gerekiyor. ve 2

Pek çok tapu sahibi "Emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 açıklandı mı? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?" gibi soruların yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. 

Tapu sahipleri tarafından sorgulanan "Emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı mı?" sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli veya tek seferde belirlenen tarihlerde ödenebiliyor. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, söz konusu ödeme süreci e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. 

Peki, Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

A haber'de yer alan habere göre, "Emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 açıklandı mı? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?" sorularının cevapları tapu sahiplerinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergilerini belirlenen tarihler aralığında ödemesi gerekiyor. 

Peki, Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

2023 YILI EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emlak vergisinde ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksitlendirme de Kasım'da yapılıyor.

Paylaşılan detaylara göre, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi tek bir seferde ödenebileceği gibi iki eşit taksite de bölünebiliyor.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Verilen detaylara göre, kira geliri elde edenlerin her sene mart ayında Maliye'ye beyanname vermesi zorunlu. Ayrıca verilen bilgiye göre, mükelleflerin, 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için Mart ayının 1. gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekli.

Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu sahipleri dikkat! 5 yıldır ödediğiniz o paraları hemen geri alabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 
 .