02 / 05 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...



Milyonlarca tapu sahibi emlak vergisi ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ödemelerin 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladığı emlak vergisi için son tarih 31 Mayıs 2024 olarak açıklandı. 


EMLAK VERGİSİ ÖDEME DETAYLARI 2024

Tapu sahiplerinin gündeminde yer alan emlak vergisi, bir vatandaştan sahip olduğu mülkün değeri üzerinden orantısal şekilde alınan bir vergi türü olarak açıklanıyor. Milyonlarca tapu sahibini de yakından ilgilendiren söz konusu bu vergi, vergi mülkünün bulunduğu yargı bölgesinin yetkili makamları tarafından alınıyor. Paylaşılan detaylara göre birden çok yargı bölgesi aynı mülkü vergilendirebilir. 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi sorgulama işlemi basit birkaç adımla gerçekleştirilebiliyor. Emlak vergisini sorgulamak için E-Devlet uygulamasına giriş yaparak, giriş bilgilerini doldurup sayfadaki sorgulama butonuna tıklanması gerekiyor. Çıkan bu arama butonuna vergi türünüzü girdikten sonra karşınıza çıkan ekranda ödemekle mükellef olduğunuz vergiler karşınıza çıkıyor.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR?


Emlak vergilerinin tutarları değişse de söz konusu bu tutarlar konutlar için satış değerinin binde biri, arazi için binde biri, arsalar için ise satış tutarının binde üçü hesaplanıp bulunuyor.

Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri 1 Mart 2024 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılırken, 2. taksit ödemeleri de 1 Kasım 2024 – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında ödeniyor. 

2024 EMLAK VERGİSİNİ ÖDEMEZSEM NE OLUR?

Ödemelerin geçtiğimiz ay itibarıyla resmen başladığı emlak vergisini ödemekle yükümlü olan bir vatandaş eğer emlak vergisini ödemezse bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  tapu sahiplerinin ödemediği emlak vergisine aylık şekilde  vergi tutarının yüzde 1,40 değeri kadar faiz ekleniyor. Ayrıca söz konusu bu faize ek olarak da emlak vergisini ödemeyenlerin kredi notu da etkilenir. Hatta eğer ödememe durumu çok uzun sürerse bu kişinin kredi notunda da düşüş görülebilir.

 

Konut, evlilik, doğal afet durumlarında birikmişin yüzde 50'si alınabilecek: BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Bayram öncesi altın bilezik fiyatları fırladı! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 8 Nisan altın bilezik fiyatları


Geri Dön