27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 



2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri de yeniden gündeme geldi. Pek çok tapu sahibi 2024 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri ile ilgili için araştırmalar başladı. Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi, taşınmazın yer aldığı belediye tarafından yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içerisinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından da oldukça önem taşıyor.

Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? Emlak vergisinden kimler muaf olur?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 EMLAK VERGİSİ İLK TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlayacak ve 31 Mayıs tarihinde sona erecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi ödemeleri ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile online şekilde yapılıyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri de sorgulanabiliyor.

Söz konusu ödemeler veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile de ödenebiliyor.


EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUR?

Yeni yıla girilmesiyle araştırmaların hız kazandığı emlak vergisi muafiyetinden, geliri olmayan ev hanımları, işsizler ve SGK’dan aldıkları maaş haricinde başka bir geliri olmayan emekliler faydalanıyor. Ayrıca engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri de emlak vergisi ödemeyecek. Çalışan emekliler muafiyetten faydalanamazken, brüt 200 metrekareyi aşmayan tek evden de vergi alınmayacak. Evde oturulsa da kiraya verilse de muafiyet hakkından yararlanılabiliyor.

GERİYE DÖNÜK PARALAR ÖDENİYOR

Emlak vergisinden muaf olanların belediyeye dilekçeyle müracaat etmeleri gerekiyor aksi takdirde vergi ödemesi çıkıyor. Söz konusu vergiden muaf olmasına rağmen emlak vergisini ödeyen vatandaşlar ise geriye dönük 5 sene içinde fazla ödenen vergileri geri alabilir.

Arsası olan ve iş yeri olan emekliler, emlak vergisi muafiyetinden faydalanamıyor. 

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! 383 bin haneye 304,5 milyon TL verilecek!

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!


Geri Dön