Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart’ta başlıyor!
![Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart’ta başlıyor!](https://cdn.emlakkulisi.com.tr/resim/orjinal/MjYwNTQ5OT-tapu-sahipleri-dikkat-emlak-vergisi-odemeleri-1-martta-basliyor.jpg)
Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart tarihi itibarıyla başlıyor. Söz konusu vergi için son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak açıklandı.
Emlak vergisi ödemeleri tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiriyor. Taşınmaz mal sahiplerinden tahsil edilen bir vergi türü olan ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu çerçevesinde düzenlenen söz konusu bu vergi, belediyeler tarafından alınıyor.
Taşınmazın bulunduğu bölgenin kamu hizmetlerinin geliştirilmesi için kullanılan emlak vergisi, bina, arazi ve arsalar için her yıl düzenli olarak ödenmesi gereken bir vergi şeklinde belirtiliyor.
Tapu sahiplerinin son ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar yaptığı emlak vergisi için geri sayım da başladı.
Senede iki defa ödenen emlak vergisinin ilk taksit tarihi yaklaşırken, bu tarihi kaçırarak ceza özemek istemeyenler emlak vergisi son ödeme tarihi ile ilgili olarak araştırmalar yapmaya başladı.
Yıllık şekilde hesaplanan ve iki taksit olarak da ödenebilen emlak vergisinde ödeme tarihi resmi tatil ya da hafta sonuna denk geldiğinde takip eden ilk iş gününe kadar uzatılıyor.
EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2025
Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için vergi mükelleflerinin taksitlerini açıklanan tarihler arasında ödemesi gerekiyor. Emlak vergisinde ilk taksit 1 Mart - 31 Mayıs 2025 olarak açıklanırken, 2. Taksit ödeme tarihleri ise 1 Kasım - 30 Kasım olarak açıklandı.
Emekliler, gaziler, şehit aileleri, dul ve yetimler belirli şartlar altında emlak vergisinden muaf olabiliyor.
Geri sayımın başladığı emlak vergisi, taşınmazın malikine, intifa hakkı sahibine veya söz konusu bu taşınmazı fiilen kullanan kişilere aittir. Taşınmaz sahibi kişi yaşamını yitirdiyse, vergi yükümlülüğü mirasçılara geçer.
Emlak vergisi ödemesi için mükelleflere çeşitli seçenekler de sunulur.
Bu seçenekler;
Belediyeler: Taşınmazın bağlı olduğu belediyelerin veznelerinde ödeme gerçekleştirilebilir.
Online ödeme: Pek çok belediye, online ödeme sistemleri sunuyor. Belediyelerin resmi internet siteleri üzerinden kredi kartı veya banka kartı kullanılarak ödeme gerçekleştirilebiliyor.
Bankalar: Belediyelerle anlaşmalı olan bankalar aracılığıyla vergi ödemeleri yapılabiliyor.
Posta Çeki: Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) aracılığıyla ödeme gerçekleştirilebiliyor.
KİPTAŞ, kamu bankalarını BBDK’ya şikayet etti!
Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki’den 5.9 büyüklüğünde deprem uyarısı!
Konya Zermeram projesinde yüzde 25 peşin 12 aya vade avantajıyla hemen teslim!