Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Geri sayım başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Tapu sahipleri dikkat, bu tarihi sakın kaçırmayın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tapulu konutları için her sene belli aralıklara ödeme gerçekleştiren konut sahipleri, söz konusu vergi ödemelerinin 2022 yılında da ne zaman sona ereceğini ve ödemeler için belirlenen tarih aralığını araştırıyor

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri, şu günlerde tapu sahiplerinin en çok merak ettiği hususlar arasında bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tapulu konutları için her sene belli aralıklara ödeme gerçekleştiren konut sahipleri, söz konusu vergi ödemelerinin 2022 yılında da ne zaman sona ereceğini ve ödemeler için belirlenen tarih aralığını araştırıyor.

Peki, emlak vergisi için son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar...

Hürriyet'te yer alan habere göre, her yılın Nisan ve Kasım aylarında ödenen emlak vergileri, şu günlerde de gayrimenkul sahibi olan pek çok vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Nisan ayında 2022 emlak vergisinin ilk taksitlerini ödeyen konut sahipleri, bu senenin son taksiti için de araştırmalara başladı.

Peki, emlak vergisi için son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar...

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Pek çok tapu sahibinin merak ettiği detaylara göre, Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için ödeme süreci 1 Kasım 2022 tarihinde başladı ve 30 Kasım tarihinde sona erecek.

Verilen detaylara göre, emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden ya da internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenme hakkına sahip.

EMLAK VERGİSİ NE DEMEK?

Emlak vergisinin mükellefi; bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenler olarak belirtiliyor.  Paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında da mükellef sayılıyorlar. Ev sahibi olanlar emlak vergisini sene içinde iki taksit şeklinde ödeyebiliyor.

İstanbul ve Ankara'da ortalama kira 10 bin TL'yi aştı! İl il kira fiyatları ne kadar oldu?

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alacağını duyurdu! İşte başvuru şartları ve detayları...