Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz! Hemen bakın!

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz... Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz... Hemen bakın...Ancak bazı durumlarda emlak vergisinden muaf olunabiliyor ve tapı sahipleri emlak vergisini ödemiyor

Tapu sahibi olanların, her sene Mayıs ve Kasım aylarında iki taksit olarak emlak vergisi ödemeleri gerekli. Ancak bazı durumlarda emlak vergisinden muaf olunabiliyor ve tapı sahipleri emlak vergisini ödemiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emlak vergisi muafiyeti şartları tapu sahipleri tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Özellikle emekliler muafiyet şartları hakkında önemli araştırmalar yapıyor.  Peki, emlak vergisi muafiyeti şartları nedir? Emlak vergisini nasıl sorgulayabilirim? 

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz... Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz... Hemen bakın...

Emlak vergisinden kimler muaf?

-Şehitlerin dul ve yetimleri,
-Gaziler,
-Emekliler,
-Hiçbir geliri olmayanlar,
-Engelliler,

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI NEDİR?

Takvim'de yer alan habere göre, Türkiye sınırları içinde sahip olunan konutun (imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınmış konutlar dahil) brüt yüzölçümünün 200 metrekareyi aşmaması.

-Sadece tek bir konuta (mesken) sahip olunması durumunda emlak vergisinden muaf olunuyor.

2022 EMEKLİ EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI NEDİR?

Yine verilen detaylara göre, sosyal güvenlik kurumlarından emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı alan emeklilerin sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından faydalanabilmeleri için, belirtilen aylıkların dışında, başka gelirlerinin olmaması gerekli.

Fakat emekli maaşı dışında, yalnızca menkul sermaye iradı (örneğin banka faizi, temettü gibi) elde eden emekliler için özel bir durum bulunuyor. Buna göre 2021 yılındaki söz konusu gelirleri 53 bin TL'den az olan emekliler, 2022 yılında 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için emlak vergisinden muaf oluyor.

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!