27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 



Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kararı ile yanlışlıkla fazladan ödenen vergiler geri iade ediliyor. Buna göre, milyonlarca tapu sahibi, vergi muaflığı hakkında bilgisi olmadan ödeme yapmış oluyor. Fakat, artık geriye dönük son 5 seneye kadar yapılan ödemeleri geri almak mümkün olacak. Yine birçok tapu sahibi, vergi muafiyeti hakkında bilgi sahibi olmadığı için gereksiz vergi ödemeleri yapmış durumda.

BİRÇOK VATANDAŞ HABERSİZ FAZLADAN VERGİ ÖDÜYOR

Vatandaşlar yaptıkları bu ödemeleri geri almak için bir fırsat bulunuyor. Bu kapsamda, geri almak istediğiniz ödemeler için tek şart, tapunuzun muaf tapular listesinde olması gerekiyor. Emlak vergisi, birçok vatandaş için düzenli bir ödeme gerekliliği oluşturuyor. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisi gibi vergilerde muafiyetler tanıyor.

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

MUAFİYET HAKKI KİMLERİ KAPSIYOR?

gunboyugazetesi.comtr'de yer alan habere göre; Muafiyet hakkı, sadece engelli vatandaşlar için değil, emekliler, ev hanımları, işsiz tapu sahipleri, şehit eşi ve yetimleri, gaziler ve engelliler için geçerli olacağı kaydedildi. Bu durumda olan tapu sahiplerinin, vergi muafiyetlerini bilmeden ödeme yapmış olmaları oldukça yaygın.

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun verdiği karar, paranızın geri iade edilmesini sağlayacak. Bu karar, neredeyse tüm emekli ev sahiplerini ilgilendiriyor. Bu doğrultuda unutulmaması gereken bir noktada şu muafiyetler, tek başına emekli olmanız veya işsiz olmanızla sınırlı değildir.  Tek bir ev sahibi olmak, 200 metrekareyi aşmayan bir evin olması gibi şartlar da mevcuttur. Bu kurallara uygun olanlar için, geri ödeme fırsatından yararlanabilecekleri ifade edildi. 

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Birden çok tapusu olanlar dikkat! Bu paralar iade edilecek!

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Şufa hakkı nedir?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Mal sahipleri dikkat! Tapuda yeni bir dönem başlıyor

 


Geri Dön