Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren başladı. Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz. Hemen bu detaylara bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut, arsa, arazi, işyeri gibi milyonlarca tapu sahibini kapsayan emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar da merak ediliyor ve araştırılıyor

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut, arsa, arazi, işyeri gibi milyonlarca tapu sahibini kapsayan emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar da merak ediliyor ve araştırılıyor.

1 Kasım tarihinde başlayan emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım tarihinde sona erecek. Yine verilen detaylara göre, muafiyet şartları taşıyan kişiler emlak vergisinden de muaf oluyor. Verilen zaman içinde ödeme yapmayan kişiler cezalı olarak ödeme yapacaklar. Emlak vergisinden muaf olmayanların ödeme yapmaması halinde her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. Karar'da yer alan habere göre, milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri için farklı yöntemler yer alıyor. Söz konusu ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı, banka hesabına, havale, EFT, internet sitesi ve e-devlet üzerinden yapılıyor.

EMLAK VERGİSİNDEN NASIL MUAF OLABİLİRİM?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emlak vergisinden muaf olmak isteyenlerin bazı belli şartları taşıması gerekiyor. İşte tam da bu kapsamda tek bir mülkü olan ve başka geliri olmayan emekli vatandaşlar emlak vergisinden muaf  oluyor.

Yine bununla beraber de dullar, yetimler, şehit aileleri, gaziler ve işsizler de emlak vergisinden muaf olan sınıfta bulunuyor. Brüt 200 metreyi aşmayan tek gayrimenkul veya  hisse sahibi olan kişilerde emlak vergisinden muaf oluyor.

Söz konusu bu şartları taşıyan ve emlak vergisi ödeyen kişilerin de 5 yıla kadar geri ödemesi yapılabilmektedir.

EMLAK VERGİSİ BORCUMU NASIL ÖDEYEBİLİRİM

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri hakkında araştırmalar hız kesmeden sürüyor. Söz konusu emlak vergisi ödemelerini internet üzerinden yapmak istemeyenler belediye aracılığıyla ödeme yapabiliyor. Ayrıca emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri banka şubelerinden de gerçekleştirilebiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu vergi ödemeleri için ilk önce belediyeden tahsis edilen beyannamenin doldurulması gerekli, daha sonra da bununla beraber kişilerin beyanname başvurusu yaparken tapu, nüfus cüzdanı, söz konusu bina kullanım izle fotokopilerinin yanında  olması gerekli. Beyanname için meskenin yer aldığı adres ve mükellefin ikamet adresleri ile birlikte vergi numarasının da bildirilmesi gerekiyor.

Asgari ücrette resmen 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!