Tapu sahipleri dikkat! Sona ereceği tarih resmen peş peşe açıklandı! Bunu yapmayan yandı!
Tapu sahipleri dikkat! Sona ereceği tarih resmen peş peşe açıklandı... Bunu yapmayan yandı... Hemen bakın...Konu ile ilgili aktarılan bilgilere göre, müstakil ve hisseli tapu sahipleri için tanınan sürenin yavaş yavaş sonuna geliniyor
Pek çok tapu sahiplerini yakından ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili aktarılan bilgilere göre, müstakil ve hisseli tapu sahipleri için tanınan sürenin yavaş yavaş sonuna geliniyor.
Tapu sahipleri dikkat! Sona ereceği tarih resmen peş peşe açıklandı... Bunu yapmayan yandı... Hemen bakın...
Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Karar gazetesindeki habere göre, müstakil ve hisseli tapu sahipleri için alınan yeni kararlar peş peşe açıklandı. İşte detaylar...
Tapu sahipleri dikkat! Sona ereceği tarih resmen peş peşe açıklandı... Bunu yapmayan yandı... Hemen bakın...
HİSSELİ TAPU NE DEMEK?
Verilen bilgiye göre, taşınmaz bir malın tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapu türüne müstakil tapu ismi verilir. Verilen detaylara göre, hisseli tapu türü ise birçok kişinin taşınmaz üzerinde söz hakkı olduğunu gösteren tapu hisseli tapudur.
Yine paylaşılan detaylara göre, hisseli tapunun söz konusu olduğu hallerde de tüm ortakların ortak bir karar alması gerekir. Hisseli tapu sahiplerine şufa hakkı tanınırken ön alım hakkı da sunulur. Hisseli tapular üzerinde hakkı olan kişiler de ortak bir karar alıp tapu satışına gidebilir. Tüm bunların dışında ortakların uyması gereken bazı kurallar bulunuyor.
BU İŞLEMİ YAPMAYANLAR YANDI
Verilen bilgilere göre, ortakların birbirine haber vermeden satış işlemi yapması halinde kişiler itiraz ederek iptal işlemleri yapabilir. Bu kapsamda satın alan kişinin bütün hissedarlardan yazılı bir feragat alması gerekir. Ayrıca hissedarlara haber verilmeden gerçekleştirilen satış işlemlerinde taşınmaz üzerinde hak sahibi olanlar 3 ay içerisinde dava açma hakkına da sahip. Hisseli tapularda yapılan habersiz işlemler 2 sene içerisinde ön alım talepte dava açma sınırı tanıyor. Belirlenen söz konusu bu süre içinde dava açılmaması halinde de ön alım hakkı kaybediliyor. Tapu sahiplerinin ön alım ile ilgili başvurularını da gününü geçirmeden yapması gerekli. Yapılan bu alımların belirlenen süreyi geçmesi durumunda ise yeni bir hak tanınmıyor.