Kent Haberleri

Tapu sahipleri dikkat! Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz! Aman kaçırmayın!

Tapu sahipleri dikkat... Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz... Aman kaçırmayın...taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlamış ve 30 Kasım tarihinde de sona ermişti

Ülkemizdeki milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için merakla beklenen 2022 yılının 2. taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlamış ve 30 Kasım tarihinde de sona ermişti.

2023 yılı ile birlikte ilk taksit ödemelerinin yapılacağı emlak vergisi ile ilgili olarak verilen detaylara göre, evi ve işyeri kirada olanların ödediği emlak vergisi ile ilgili olarak pek çok kişinin bilmediği bazı detaylar da bulunuyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, emlak vergilerini ödemek zorunda olan kesimin dışında bir de muaf olan bir kesim bulunuyor. Eğer siz de istenen bu şartları sağlarsanız, emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilirsiniz.

Verilen bilgilere göre, ayrıca (KDK) tarafından açıklanan emsal kararla yalnızca tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edenlere ödedikleri bu paraları da geriye dönük olarak almalarının da yolu da açılmıştı.

Tapu sahipleri dikkat... Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz... Aman kaçırmayın...

Tapu sahipleri dikkat... Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz... Aman kaçırmayın...

Pek çok tapu sahibi ödediğim emlak vergisi iadelerini nasıl geri alırım? Ödenilen emlak vergisi iadeleri nasıl alınabilir? gibi soruların yanıtları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

EMLAK VERGİSİ İADELERİ İÇİN DAVA NASIL AÇILIR 2023

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan ve milyonlarca tapu sahibini de oldukça yakından ilgilendiren söz konusu emsal karar ile tek bir konut olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde eden kişilere ödedikleri paraları geriye dönük olarak 5 senelik olarak almalarının da yolu açılmıştı.

Emlak vergisi ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, kanunen 200 metrekareden büyük olmayan tek bir konuta sahip emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler söz konusu emlak vergisi ödemesinden de muaf oluyor.

Tapu sahipleri dikkat... Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz... Aman kaçırmayın...

Tapu sahipleri dikkat... Yıllardır ödediğiniz bu paraları hemen geri alabilirsiniz... Aman kaçırmayın...

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler söz konusu muafiyetten habersiz şekilde ödenmiş olan emlak vergisini geriye dönük olarak iadesini 5 sene için gerçekleştiriyor.

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi iadeleri ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 7 sene ödenen emlak vergisinin iadeleri ise 5 senelik şekilde yapılıyor. 

Yani konu ile ilgili olarak bir örnek verecek olursak; Emlak vergilerini muafiyet durumunuzdan habersiz olarak 7 sene boyunca ödediğinizi varsayarsak, söz konusu bu durumda da geriye dönük olarak 7 senelik değil yalnızca 5 senelik vergi iadesi tutarını talep edebilirsiniz. 5 seneden sonra zamanaşımı devreye girdiği için kalan 2 sene için iade alamazsınız.

Aile Destek Programı için adeta Şubat 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe 1.250 lira yatırılıyor! Sakın kaçırmayın

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini peş peşe duyurdu! Hesaplara yatırılan bu paraları duyanlar bayram etti! Aman kaçırmayın

Gram altın işte bu tarihte 5 bin TL olacak! İslam Memiş bir bir açıkladı, altını olanların adeta ayakları yerden kesildi