Kent Haberleri

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Yılın belli dönemlerinde ödenen emlak vergisinde bu yıl, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...Verilen detaylara göre, söz konusu bu ödemeler 31 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek

Konut, arsa ve iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin 2023 yılına ait ilk taksit ödemeleri 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla başlamıştı. Verilen detaylara göre, söz konusu bu ödemeler 31 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. Yani ilk taksidi ödemek veya verginin tamamını peşin ödemek için artık sayılı günler kaldı. 

Paylaşılan detaylara göre, borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2.5 oranında faiz uygulanıyor. 31 Mayıs 2023 tarihi, sadece taksit ödemeleri için değil vergi borçluları için de önemli bir tarih. 31 Aralık 2022 öncesinden emlak vergisi borcu bulunanlar, bu tarihe kadar yapılandırmalar için de başvuru yapabilecek.

Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ KASIMDA


Gazete Vatan'da yer alan habere göre, pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisini isteyenler peşin ödeyebileceği gibi isteyenler ise taksitle ödüyor. Verilen bilgilere göre, 2. taksit ödemeleri ise kasım ayı boyunca yapılıyor. Bu sene, 2022 yılında mevcut gayrimenkulü bulunanlar ile 2022'de yeni bir gayrimenkul satın alanlar emlak vergi ödeyecek. Bu sene gayrimenkulünü elden çıkaranlar da bu seneye (2023) ait olan verginin tamamını ödemekle yükümlü. Önümüzdeki sene ödeme yapmayacaklar. Bu sene gayrimenkul alanlar, 2024 yılında ödeme yapacak. Fakat yıl sonuna kadar bulunduğu ilçenin belediyesine bildirim yapması gerekli.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NEREYE YAPILIYOR?

Aktarılan detaylara göre, emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler, bu işlemleri bulundukları belediyelerden ya da e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor. Ayrıca emlak vergisi taksitleri gayrimenkulün bağlı olmuş olduğu belediyeye direkt olarak da yapılabilir. Ayrıca belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubelerine de ödeme yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

TAPU SAHİPLERİ SAKIN BOŞ YERE PARA ÖDEMEYİN

Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından almış oldukları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) durumunda, bu meskenlerine ait vergi oranları da sıfıra iniyor. Hisse ile bile olsa birden fazla eve sahip olanlar muafiyetten faydalanamıyor. Söz konusu bu muafiyetten faydalanmak için belediyeye dilekçe verilmeli. Muaf olduğunu bilmeden ödeme yapanlar da 5 sene geriye dönük iade alabiliyor. Bunun için belediyeye ‘düzeltme dilekçesi’ verilmesi yeterli oluyor.

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarihler belli oldu! Bayram ikramiyesi kaç TL, yeni zam geldi mi?

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!