Kent Haberleri

Tapu sahiplerine müjde! Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın... Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, emlak vergisi ile ilgili önemli bazı detaylar da mevcut

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri Mayıs ayı sonu itibarıyla sona erecek. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, emlak vergisi ile ilgili önemli bazı detaylar da mevcut.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emlak vergisini ödemek zorunda olan vatandaşların dışında bir de emlak vergisinden muaf tutulacak bir kesim var. Eğer siz de söz konusu bu şartları sağlarsanız, emlak vergisini ödemek zorunda değilsiniz. Yine verilen bilgilere göre, ayrıca (KDK) tarafından açıklanan emsal kararla yalnızca tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde eden kişilere ödemiş oldukları paraları geriye dönük olarak 5 senelik şekilde almalarının da yolu da açılmıştı.

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi iademi nasıl alırım? Emlak vergisi iadesi nasıl alınır? İşte emlak vergisi iadesi ile ilgili aktarılan o detaylar...

EMLAK VERGİSİ İADE DAVASI 

Paylaşılan detaylara göre, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan ve milyonlarca tapu sahibini de yakından ilgilendiren söz konusu emsal kararla tek bir konutu olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edenlere ödemiş oldukları tüm paraları geriye dönük olarak 5 yıllık olarak almalarının da yolu açıldı.

Verilen bilgilere göre, kanunen 200 metrekareden büyük olmayan tek konuta sahip emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor.

Tapu sahiplerine müjde... Tam 5 yıl ödediğiniz o paralar size geri verilecek... Siz de bu paraları mutlaka alın...

EMLAK VERGİSİ İADESİ NASIL ALINIR?

Verilen detaylara göre, 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler muafiyetten habersiz şekilde ödenen emlak vergisinin geriye dönük 5 sene için iadelerini yapıyor.

Eğer konu ile ilgili bir örnek verirsek, emlak vergisini muafiyet durumunuzdan habersiz bir şekilde 7 sene boyunca ödediğinizi düşünürsek, söz konusu bu durumda da geriye dönük olarak 7 sene değil yalnızca 5 sene için vergi iadesi tutarını talep edebilirsiniz. 5 seneden sonra zamanaşımı devreye girer ve kalan 2 yıl için iade alamazsınız.

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim geldi! Rakamları görenler, direksiyonu akaryakıt istasyonuna kırdı! 

65 bin TL'ye otomobil fırsatı! E-İhale platformunda çok sayıda araç satılacak!  E-İhale ile nasıl araç alınır? 

İBB KPSS şartsız 403 personel alacak! Resmen açıklanan bu son başvuru tarihini sakın kaçırmayın!