Kent Haberleri

Tapu sahiplerine son dakika sürprizi! Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Hemen bakın, kaçırmayın! 

Tapu sahiplerine büyük müjde geldi. Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Şimdi bakın, bu fırsatı kaçırmayın! İşte ayrıntılar... Türkiye'deki milyonlarca tapu sahibinin gündeminden emlak vergisi düşmüyor

Tapu sahiplerini ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye'deki milyonlarca tapu sahibinin gündeminden emlak vergisi düşmüyor. Emlak vergisinin 2'nci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başladı ve 30 Kasım'da sona erdi. 

Evi ve iş yeri kirada olanlar için beyanname dönemi sona erdi ancak emlak vergisi ile ilgili önemli bazı son dakika detayları ayrıntıları ortaya çıktı. 

Milyonlarca tapu sahibi emlak vergisi ödemekle yükümlü. Ancak bazı durum ve şartlarda emlak vergisi muafiyeti sağlanıyor. Vatandaşlar, istenilen şartları taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. 

Aynı zamanda Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan emsal karar kapsamında, yalnızca ek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı elde edenlere bir müjde de verildi. 

Tapu sahiplerine son dakika sürprizi! Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Şimdi bakın!

Milyonlarca tapu sahibi emlak vergisi muafiyet şartlarını merak ediyor. (KDK) tarafından açıklanan emsal karar kapsamında; emlak vergisinden muaf olanlara ödedikleri paralar 5 yıllık geriye dönük olacak şekilde iade ediliyor.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından duyurulan ve milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emsal kararla beraber, tek bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkına ship kişilere, ödedikleri paralar 5 yıllık geriye dönük olacak şekilde iade edilmesinin önü açılmıştı. 

Kanunen büyüklüğü 200 metrekareyi aşmayan tek bir konutu bulunan emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

TAPU SAHİPLERİNE SON DAKİKA MÜJDESİ 

Konu ile ilgili verilen detaylara göre; 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyeler tarafından, söz konusu muafiyetten habersiz şekilde ödemesi yapılan emlak vergileri, 5 sene geriye dönük olarak iade ediliyor. 

Milyonlarca tapu sahibinin detaylarını araştırdığı emlak vergisi kapsamında, 7 sene ödenen emlak vergisinin iadeleri ise 5 senelik şekilde gerçekleştiriliyor. 

Örneğin, 7 sene boyunca emlak vergilerini muafiyet durumundan habersiz şekilde ödediyseniz, yalnızca 5 yıllık vergi iadesi alabiliyorsunuz. 

5 seneden sonra zamanaşımı devreye girdiği için kalan 2 sene için emlak vergisi iadesi yapılmıyor. 

EYT'liler dikkat! Tarihi resmen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Duyan EYT'liler havalara uçtu!

Yeni yılda en düşük işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?

Dolar 3 gün içinde tam bu kadar olacak! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde dolar olanlar nefes nefese kaldı! Acil bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşını duyan buz kesti! Hemen hesaplanan 1 Ocak 2023 zammına bakın!