28 / 04 / 2024

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 



Tapuların kaybolması veya bulunamaması sık karşılaşılan konulardan biri olarak gündeme geliyor. Bu durumu yaşayan kişiler "Tapumu kaybettim acaba gayrimenkulümü başkası satabilir mi?" telaşıyla hemen tapu müdürlüklerine gidiyor. 

Tapu bir gayrimenkulün sahiplik belgesi olarak işlev görüyor. Tapu belgesi bilgilendirme içerdiğinden dolayı bu belgenin kaybedilmesi herhangi bir hak kaybına neden olmuyor. 

Tapu senedinin kaybedilmesi durumunda kaydedilen tapuyu bulanların, taşınmaz üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştirmeleri mümkün olmuyor.

Tapu kayıtları üzerinde değişiklik yalnızca hak sahipleri tarafından yapılabiliyor. Tapu kayıtları üzerinde değişiklik yapılması için taşınmazın sahibinin ya da vekilinin orada olması gerekiyor. Aksi halde bu değişiklik yapılamıyor.

YENİ TAPU BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

CNNTürk'te yer alan detaylara göre, Tapu Sicil Müdürlüklerince satış işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından taşınmazın sahibine verdiği tapu kaybedilirse bu tapu belgesi ancak tapu müdürlükleri tarafından düzelebiliyor. 

Tapunun alınması için gayrimenkulün yer aldığı bölgedeki Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurulması gerekiyor. Tapunun alınması için Tapu Sicil Müdürlüğü’ne giden kişinin yanında mutlaka nüfus cüzdanının bulunması gerekiyor. Çünkü Tapu Sicil Müdürlüklerinde sadece resmi kimlik belgeleri ile işlem yapılabiliyor. Kimliği yanında olmayanların içinde pasaport da geçerli bir kimlik belgesi olarak kabul ediliyor.

TAPU İLE TAPU SENEDİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Tapu, bir inşaatın ya da arsanın, yapılmış bir gayrimenkulün bağımsız bölümlerinin maliklerini gösteren Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmiş, geçerli resmi belgeye verilen isimdir. Tapu senedi olarak da tabir edilir. Tapu senedi, taşınmaza ait mülkiyet hakkının ispatı için gerekli olan bir belgedir.

Pembe renkli tapular, bahsi geçen mülkün projesinde onaylı bağımsız bölümleri olduğunu, kullanım yerlerinin ve hisse paylarının tespit edildiğini ifade ediyor.

Mavi çerçeveli tapular ise, söz konusu taşınmazın bir arsa olduğunu ifade ediyor. Arsa tapusunda kullanılan bu renk renk, arsanın herhangi bir kat mülkiyetine geçmediğini de simgeliyor. 

Casa Vita Mogan’da lansman fırsatı! Yeni proje!

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

Tahincioğlu Gayrimenkul'ün 4 yeni projesi 3 Ekim'de görücüye çıkıyor!


Geri Dön