29 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapuda e-arşiv dönemi geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, kağıt ve mekan israfını önleyecek ve aynı zamanda da vatandaşların işlerini hızlandıracak büyük bir çalışma geliyor...



Tapuda  e-arşiv dönemi geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, kağıt ve mekan israfını önleyecek ve aynı zamanda da vatandaşların işlerini hızlandıracak büyük bir çalışma geliyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2011 yılında başlatmış olduğu güncel belgelerin taranması işlemlerinde sona geldi. Genel Müdürlük, 22 Bölge Müdürlüğünde toplam 765 tapu müdürlüğünün e-arşiv modülü kurulumlarını tamamladı. Ülke genelinde 2014 yılının sonuna kadar tüm tapu müdürlüklerinin e-arşiv modülü kurulumlarının tamamlanması hedefleniyor.

 

Kağıt ve bina israfının önüne geçilecek

 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, e-arşiv sistemi ile ülke genelinde sadece tapu arşivi için ayrılan ve atıl bir duruma düşen bina israfının önüne geçecek, müdürlük arşivindeki belgelerde yıpranma ve kaybolma riskini ortadan kaldıracak, bürokratik süreçleri kısaltacak, İşgücü kaybını azaltacak, işlem süreçlerini hızlandıracak ve sunulan hizmetlerin kalitesini de artıracak.  



Geri Dön