Ekonomi

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan miraslarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Tapu ve Kadastrodan gelen açıklamaya göre adınıza miras kalıp kalmadığı öğrenmek için ayrıntılar haberimizde...Günümüzde birçok online platform, kişilerin atalarından kalan miraslarını sorgulayabilecekleri hizmet sunuyor

Ana, baba, dede ya da bilmediğiniz akrabalarınızdan miras kalıp kalmadığını tek tıkla öğrenmek mümkün hale geldi. Günümüzde birçok online platform, kişilerin atalarından kalan miraslarını sorgulayabilecekleri hizmet sunuyor. Bu hizmetler sayesinde, kişilerin atalarından kalan mal varlıklarını, arsalarını ve hatta banka hesaplarını bile sorgulamak mümkün hale geliyor.

 

Tarafınıza miras kalmış olabilir hemen öğren!

Miras konusunda öğrenilen yeni bir detay ile birlikte geçmişten kalan mirasın olup olmadığını öğrenmek mümkün. Mirasın öğrenilmesi için çeşitli yollar bulunmaktadır ve birçok kişi bu konuda araştırma yapmaktadır. İşte ayrıntılar...

Birçok kişi, kendilerine deden kalma bir gayrimenkulün miras olarak kaldığını öğrenmek için yoğun bir araştırma süreci yaşayabilir. Ancak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, bir kişiye taşınmaz bir miras kaldığı durumlarda nasıl öğrenilebileceği konusunda açıklama yapmıştı.

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan taşınmaz miraslar nedeniyle mirasçı olabileceklerini düşünmektedir. Bu mirasları öğrenmek için araştırma yaparken, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, bir kişinin taşınmaz mal mirası kalması durumunda nasıl öğrenebileceğine dair açıklama yapmıştı.

 

Miras sorgulama için farklı yöntemler

"Miras Kalan Taşınmazları Ara" adlı sorgulama aracı, farklı belge türleriyle kullanıcılarına özelleştirilmiş sonuçlar sunuyor. Veraset ilamı sahipleri, "Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgulama" bölümünü, noterden aldıkları veraset ilamı olanlar ise "Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula" seçeneğini tercih etmeliler. Eğer herhangi bir belge yoksa, sadece üst soyunuz olan anne, babanızın ya da vefat etmiş eşinizin adına kayıtlı taşınmazların listesine "NVİ Bilgilerimle Sorgula" bölümünden ulaşabilirsiniz. Sorgulama işlemi yapmak için gerekli bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı tarafından veraset ilamı ile mirasçılık sorgulama hizmeti ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ) tarafından sunulan bilgilerimle sorgulama hizmeti, yalnızca miras bırakan kişinin T.C. Kimlik numarasını gerekiyor. Ancak Noterler Birliği veraset ilamı ile sorgulama kısmında, elinizde bulunan belgeye göre bilgi girmeniz halinde mirasçı olduğunuz ve taşınmazların hepsi ekranda görüntülenecektir.

Miras konusunda yeni bilgiler öğrenerek geçmişten kalan bir mirasın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, "NVİ Bilgilerimle Sorgula" bölümü aracılığıyla sadece anne ve babanız ile vefat etmiş eşiniz adına kayıtlı taşınmazları görüntüleyebilirsiniz. Ancak WebTapu üzerinden mirasçısı olduğunuz taşınmazları öğrenmek mümkün.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, WebTapu platformu üzerinden miras kalan taşınmazları sorgulama imkânı sunuyor. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar, ellerindeki belgeye göre farklı sorgulama seçenekleri arasından seçim yapabiliyorlar.

Veraset ilamı bulunan kullanıcılar, "Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgula" bölümünü seçerek sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Eğer noter tarafından düzenlenmiş bir veraset ilamı varsa ise "Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula" seçeneği kullanılmalıdır.

Bu hizmet, miras kalan taşınmazların sorgulanması için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kullanıcılar, WebTapu platformuna giriş yaparak işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Emlak vergisinde 2. taksit ödemesi için son bir hafta! Bu tarihi kaçırma!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?