Genel

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!Tapu şikayet, danışma ve istekleriniz için Alo 181 Hizmet Hattını arayabilirsiniz

Tapu ile ilgili şikayet nereye yapılır? sorusu sıkça sorulan sorulardan bir tanesidir. Tapu şikayet, danışma ve istekleriniz için Alo 181 Hizmet Hattını arayabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Edinme Sistemi'ne de ulaşarak gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?” İşte bu soruların araştırılan yanıtları…

TAPU NEREDEN KONTROL EDİLİR? TAPUYA NEREDEN BAKILIR?

İnternet üzerinden tapu araştırma işlemi e-Devlet üzerinden yapılır. Üstelik bu bilgiler isteyen herkeste kolaylıkla öğrenebilir. E-Devlet üzerinden tapu sorgulaması yapmak isteyen kişiler ilgili bağlantıya göz atması yeterlidir.

TAPU KAYDININ DÜZELTİLMESİ DAVASI HANGİ DURUMLARDA AÇILIR?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası Tapu Sicil Müdürlüğü'ne karşı açılan bir dava olmaktadır. Tapu siciline dair yanlışlıkların yapılması halinde bu dava açılarak gerekli düzeltmeler yapılır. Tapu işlemleri tapu memurları tarafından yapılarak kayda alınır.

TAPU İTİRAZI NASIL YAPILIR?

İtiraz, kadastro teknisyenliğine ya da kadastro müdürlüğüne yapılmalıdır. Bu durumda da itiraz ile ilgili tutanak veyahut ekleri en geç on gün içerisinde kadastro komisyonuna gönderilir. İtiraz yalnızca uygulanan belgelerin geçerliliği hakkında yapılabilmektedir. Bir belgeye dayanmayan itirazlar incelenmez.

TAPU YANLIŞ ÖLÇÜM NASIL DÜZELTİLİR?

Kadastro esnasında veyahut sonrasında yapılan işlemler ile geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki ölçü, sınırlandırma, tersimat hataları ya da hesaplama hataları, ilgilisinin yaptığı başvurusu üzerine ya da kadastro müdürlükleri tarafından resen düzeltilir.

TAPU İNTİKALİ İÇİN TÜM MİRASÇILAR GEREKLİ MİDİR?

Yalnızca bir mirasçının intikal yapılması için Tapu Sicil Müdürlüğüne başvurması yeterli olacaktır. Ancak devretme işlemlerini bütün mirasçıların yapması gerekmiyor. Herhangi bir mirasçı tarafından gerçekleştirebilir.

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?