Genel

Tapucom'dan bireysel satıcılara sıfır masrafla gayrimenkulleri satma fırsatı!

Değerinde tapu satmanın en hızlı ve kolay yolunu sunan Tapucom, kurumlardan sonra şimdi de bireysel satıcılar için gayrimenkullerini ücretsiz bir biçimde satma fırsatı sunuyor.   Fiyatlar rekabetçi bir ortamda oluşuyor Yalnızca ‘ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren Türkiye’nin ilk online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom şimdi bazı kamu kurum ve bankalarıyla da çalışmaya başladı

Değerinde tapu satmanın en hızlı ve kolay yolunu sunan Tapucom, kurumlardan sonra şimdi de bireysel satıcılar için gayrimenkullerini ücretsiz bir biçimde satma fırsatı sunuyor.

 
Fiyatlar rekabetçi bir ortamda oluşuyor

Yalnızca ‘ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren Türkiye’nin ilk online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom şimdi bazı kamu kurum ve bankalarıyla da çalışmaya başladı. 

Dijital pazarlama teknolojisiyle gayrimenkul ciddi alıcılarla buluşuyor

Tapucom kurucuları arasında yer alan Emre Erşahin konuyla ilgili olarak “Bireysel anlamda bugüne dek sunulmayan bir sistemi hayata geçirdik. Bireysel satıcıların sıfır aracılık masrafıyla gayrimenkullerini hızla, güvenle ve piyasa değerinde nakde çevirmelerini sağlıyoruz. Bireyler, bugünlerde tek başlarına gayrimenkullerini satarken oldukça zorlanabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse; fiyatlamada, telefon yanıtlamakta, yer göstermede, emlak ile ilgili yeterli teknik bilgi vermekte bireylerin zorlandığını görüyoruz. Sunduğumuz sistemle taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamında keşif yaparak gayrimenkulü fotoğraflıyor ve satıcıya değerleme hizmeti veriyoruz. Dijital pazarlama teknolojilerimizle ilan sitelerine bağlı kalmadan gayrimenkulü ciddi alıcılarla buluşturuyoruz, ilgilenenlerle satış ekibimiz iletişime geçiyor. Satıcılar, açık artırma sistemi sayesinde gayrimenkullerini bir miktar düşük fiyattan satışa çıkarsa bile alınan tekliflerle gayrimenkulün fiyatı yükselerek gerçek değerini bulmuş oluyor. Satıcılar, sistemde gayrimenkullerini hızla nakde çevirme imkânı yakalarken, aracılık işlemleri için de Türkiye’de ilk defa ücret ödemek zorunda kalmıyor. Şimdilik İstanbul, İzmir ve Ankara’da hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde 10 büyük ilde hizmet vermeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Danışmanlar, giriş bedeli ve aylık sabit ücret gibi giderler ödemiyor

Yaptığı açıklamada bireysel satıcılara deneyimli danışmanlarla beraber hizmet verdiklerine değinen Emre Erşahin, “Piyasadaki deneyimli danışmanların bizimle çalışmayı tercih etmesinin arkasında çok net sebepler var. Alıcı ve satıcı bulma, değerleme, çağrı merkezi, satışta hazır portföy, performans pazarlama teknolojisi ve bütçesiyle danışmanlara benzersiz destekler sunuyoruz. İş görüşmeleri sonrasında eğitimli ve sertifikalı danışmanlarla özel bir anlaşma imzalıyoruz. Sözleşme yaptığımız danışmanlara; kartvizit, dijimetre, branda, yaka kartı ve tüm basılı malzemeleri ücretsiz temin ediyor, hiçbir koşulda danışmana fatura kesmiyoruz. Franchise sisteminin aksine, sunmuş olduğumuz sistemde danışmanlar sisteme giriş bedeli ve aylık sabit ücret gibi giderler ödemek zorunda kalmıyor. Ayrıca, danışmanın masrafını paylaşması gereken bir ofis olmadığından katkıda bulunması gereken bir gider kalemi de ortaya çıkmıyor. Tapu.com sisteminde gelir iki parçaya bölündüğünden danışmanlar diğer sistemlere göre daha yüksek oranda gelir elde ediyor. Tapu.com, kendi pazarlama teknolojisiyle hem alıcı, hem de satıcı bulmak konusunda danışmanlara destek oluyor, pazarlama ve ilan siteleri listelemesinden de bir ücret talep etmiyor. Kendi call-center’i sayesinde telefonlara cevap veren Tapu.com, danışmanların sahada müşterilerle ilgilenirken telefonda zaman kaybetmesini de engelliyor. Danışmanlar; franchise sisteminde lüks konut, ticari gayrimenkul, imarlı arsa gibi bir konuda kendilerini uzmanlaştırmak istediklerinde yüksek eğitim bedelleri vermek zorunda kalıyorlar. Kadromuzda yer alan deneyimli eğitmenlerimizle kendilerini geliştirmek isteyen danışmanlara ücretsiz eğitim fırsatı da sunuyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojilerimizle tüm rutin işleri üstlenerek danışmanlarımızın birim zamanda daha çok işlem yapmasını sağlıyoruz” dedi.
 

Alıcılara sadece tapu dairesine gelmek ve parasını almak kalıyor

Söz konusu yeni sistemde bireysel satıcılara ücretsiz ve profesyonel bir sistemle destek sağlayan Tapucom’un, tapu devrine kadar verdiği hizmetler ile alıcılar hızla ve güvenle gayrimenkul sahibi oluyor. Bilgi ve fiyat şeffaflığı sunan sitenin sunduğu hizmetle alıcılara sadece tapu dairesine gitmek ve tapuyu devir almak kalıyor.

Fiyatlar ciddi alıcıların rekabetçi teklifleri sayesinde şeffaflıkla artıyor

Tapucom, iş modeliyle şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların sunacağı tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine faaliyetlerine dvam ediyor. Söz konusu bu model ile gayrimenkul satıcılarının fiyat artırarak kendilerini riske atmasına da gerek kalmamış oluyor, fiyatlar kendiliğinden ciddi alıcıların rekabetçi teklifleri sayesinde şeffaflıkla artış gösteriyor.

Satış hacmi her yıl 3 kat büyüyor

Tapucom’da bugün itibariyle toplamda 761 gayrimenkul satışta, bunlardan 221 tanesi konut, bu konutların yaklaşık olarak yarısı da bireysel satıcılardan. Toplamda 399 arsa ve 141 ticari gayrimenkul de (ofis ve dükkan) Tapucom portföyünde yer alıyor. Açıklanan resmi rakamlara göre, geçtiğimiz sene toplamda 2 bin işlemi yapan site, tapu devrine dek tüm süreci şeffaf bir biçimde yürüterek, satış hacmini her yıl 3 kat büyütmeyi başardı.

Bireysel satıcılar için söz konusu süreç nasıl işliyor?

Bireysel satıcılar sadece birkaç adımda gayrimenkullerinin satılması için Tapucom’a yetki verebiliyor. 

www.tapu.com/sat sayfasından satılmak istenen mülke ait kısa bilgi formunu doldurarak, iletişim bilgilerinin Tapucom’a gönderilmesinden sonra çağrı merkezindeki uzmanlar satıcıyı arıyor, istemi detaylı biçimde anlatıyor ve satılacak mülkle ilgili yapılan değerlemeyi de satıcıyla paylaşıyor. 

Ön değerleme ve ekspertiz raporuyla tapusunun gerçek değerini ve piyasa koşullarını öğrenen satıcılar buna göre gayrimenkullerinin fiyatını da belirlemiş oluyor.

Tapucom, satıcılara; çağrı merkezi hizmeti, randevu, yer gösterimi organizasyonu, teklif aşamasından kapanışa, ilan yayınından tapu devrine kadar destek sunuyor.
 
Tapularda yeni dönem başlıyor! Kimlik bilgileri gizlenecek

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?