28 / 04 / 2024

Tapuda 1/1 hisse ne demek? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda 1/1 hisse ne demek? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de  tapu bilgileri, tapunun hisseli olup olmadığı. Emlak Uzmanı Mert Başaran son dönemde kendisine sıkça sorulan tapu ile ilgili soruya cevap verdi.



Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de  tapu bilgileri, tapunun hisseli olup olmadığı. Yeni tapu sahipleri de tapularının durumunu  e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

Emlak Uzmanı Mert Başaran son dönemde tapu sorgulamasıyla ilgili kendisine son  dönemde sıkça sorulan soruyu  https://twitter.com/MertBasaran_inv  X Sosyal medya hesabından paylaşarak cevabını verdi: Mert Başaran paylaşımında, “1 yıldır olan bir şeyi bir anda herkes sormaya başladı. Tapularda 1 yıldan fazladır müşterek yazıyor. Burada hisse oranımız çıkıyor:  Pay 1 hissedar 1 ise yani sizin 1/1 yani 100%100 yani tam hisseniz var demektir, bu da başka bir ortak yok arsa hisseli değil demektir” dedi.

Peki e-devlet üzerinden tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girin. Açılan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklayın. Ardından e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini tıklayın. Tapu bilgileri sorgulama Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yer aldığı için “T” harfine basın. Bu işlemin ardından kurumun başlığı altında yer alan tapu bilgileri sorgulama işlemini seçin. Açılan ekrandaki “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basın. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresini girin. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştirin.

MERT BAŞARAN’IN O PAYLAŞIMI VE GELEN YORUMLAR

Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Fiyatlardaki düşüş daha da derinleşecek

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

 


Geri Dön