27 / 04 / 2024

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!



TAPUDA 65 YAŞ ÜSTÜ SATIŞ YAPABİLİR Mİ?

Tapu işlemlerinde yaş sınırı 65 yaş olarak belirlenmiştir. 65 yaşın üzerinde bir alım satım işleminde bulunmak isteyen vatandaşlar için tapu müdürlüğü tarafından akli melekelerinin yerinde olup olmadığını gösteren bir raporun talep ediliyor. Bu rapor neticesinde de tapu işlemlerinin yapılmasına onay verilmektedir.

65 YAŞ ÜSTÜ TAPU SAĞLIK RAPORU ZORUNLU MU?

Gayrimenkul alım satımı yapmak isteyen kişiler, 65 yaş üzeri kişilerin sağlık raporu almaları zorunlu tutulmuştur.  Tapu Sicili Tüzüğü'nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindeki kişinin davranışları nedeni ile şüpheye düşme gibi bir durum olursa rapor talep edebilir.

TAPU 65 YAŞ ÜSTÜ SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR?

Altmış beş yaş üstü kişilerden, hukuki işlemler için ilgili dairelerden onlar da noter, tapu olmaktadır. Rutin olarak sağlık raporu yani akli meleke istenmektedir. Bu bireyler, bu raporlar için ilk olarak sağlık sisteminin giriş kapısı olan aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunabilirler.

TAPUDA SAĞLIK RAPORU ZORUNLU MU? TAPUDA SAĞLIK RAPORU GEREKLİ Mİ?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde kimi zaman taraflardan istenen belgelere ek sağlık raporu da talep edilebiliyor. Rapor, belli bir durumlarda tapu alım satımı yapacak kimselerden istenmektedir. Bu kimselerin raporsuz gitmesi durumunda tapu devri işlemi gerçekleşmiyor.

TAPU İŞLEMLERİ İÇİN AKIL SAĞLIĞI RAPORU NEREDEN ALINIR?

Aile hekimleri tarafından verilen rapora ilave olarak Devlet Hastanelerinin Adli Psikiyatri Polikliniği de bu sağlık raporu alınabilir talep edildiği takdirde bu kurumlar vermektedir. 182 MHRS randevu sistemi üzerinden alınabildiği gibi buna ek olarak da hastanelerin kendi muayene randevu telefonları üzerinden de bu işlem yapılabilir.

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Ziraat Bankası Bankkart ile market alışverişlerinde kazançlı çıkın! Bankkart sahiplerine dev kampanya!

Tapunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!


Geri Dön