Tapuda arsa payı ne anlama gelir?
Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!Her gayrimenkulün bir tapusu olmalıdır
TAPUSU OLMAYAN EV NASIL SATILIR?
Tapusu olmayan herhangi bir mülkün üzerinden işlem yapılır mı, tapusu olmayan ev satılır kı? Bu soruların yanıtları aranmaktadır. Her gayrimenkulün bir tapusu olmalıdır. Tapuya kayıtlı gayrimenkul satışları da bilindiği gibi resmi şekilde tapuda yapılmaktadır. Tapuda kaydı olmayan bir gayrimenkulün ev, arsa ya da dükkanın satımında mal sahibinin yani gayrimenkul sahibinin kim olduğunun belli olmamasından dolayı tapuda herhangi bir alım veya satım ya da başka bir tasarruf işlemi yapılamaz.
İşte merak edilen diğer detaylar…
TAPUDA ARSA PAYI NE ANLAMA GELİR?
Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilene göre kat irtifakı ya kat mülkiyeti kurulan binalarda her bir hak malikine, bağımsız bölüm başına düşen paya arsa payı denilmektedir. Ana taşınmazın metrekaresi hesaplandıktan hemen sonra bağımsız bölümlerin metrekaresi üzerinden hak sahiplerine verilmektedir.
İSKAN OLMADAN ELEKTRİK ABONELİĞİ ALINIR MI?
İmar Kanunu'nda değişiklik belirten önemli bir madde yer almaktadır. İnşaat ruhsatı almış yalnız iskanı bulunmayan evlerde, binalarda artık elektrik ve su aboneliğine izin verilmektedir.
TAPUSUZ EV OLUR MU?
Tapusu bulunmayan mal üzerinde mülkiyet hakkı olmayan kişinin gayrimenkul üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı yoktur. Ancak mülkiyeti kazanma olanağı vardır. Bir kişi mülkiyeti kazanma olanağını başka bir kişiyi zilyet kılacak bir şekilde devretmesi yani satması herhangi bir şekle tabi değildir.
HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?
Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel yoktur. Ama burada diğer pay sahiplerinin bir önalım hakkı veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmelidir.
BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?
Hissesini satmak istemeyen vatandaşlar yani hissedarlar satış iptali davası açma haklarına sahiptirler. Anlaşmanın sağlanmaması durumunda hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açabilir. Bu halde mahkeme, tüm hissedarlara haber verilir ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleşir.
Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?
Asgari ücret komisyonu toplanıyor! İşte son detaylar!
Aile Destek Paketi kaç TL 2022? Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?