Kent Haberleri

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat! Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız! Hemen bakın!

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, döner sermaye bedeli yeni yılda 1

2023 yılına girilmesiyle beraber konut alım satımlarında yapılan tüm işlemlerde ödenen bedellerde de  bazı artışlar yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, döner sermaye bedeli yeni yılda 1.298,5 lira şeklinde olurken emlak vergisi yüzde 61,46 oranında artışa tabi tutuldu. 

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız... Hemen bakın...

Verilen detaylara göre, 2022 yılı içinde yeniden değerlendirme oranı 122,9 şeklinde açıklanırken yaşanan artış en çok tapu işlemlerini ise yakından ilgilendiriyor. Bu da tapuda bazı işlemler için neredeyse 2 bazen 4 kat ücret ödemelerine sebep oldu. Bununla birlikte ise 2022 yılında 582,50 TL olan satıştaki döner sermaye bedeli 2023 yılında bin 298,5 TL olarak kayıtlarda yerini almaya hazırlanıyor.

İLLERE  GÖRE ÜCRETLER DEĞİŞİYOR

Karar'da yer alan habere göre, söz konusu işlemlerin yapılığı il ve ilçe el alındığında yöresel katsayıların farklı olduğundan ötürü işlemlerde tahsil edilen döner sermaye fiyatı da farklılık gösteriyor. Bu fiyatların belirlenmesinde yöresel katsayıları, ilçe coğrafya ve ekonomik durumu, nüfus, gelişmişlik seviyesi, hacim ve taşınmazların değerine bakılarak tahsil edilen rakamda yükselmeler veya düşüşler yaşanabilir.

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksnız... Hemen bakın...

BAZI İŞLEM ÜCRETLERİ 4 KATINA ÇIKTI

Aktarılan detaylara göre, döner sermaye ücretleri işlem türlerine bakılarak değişirken bazıları 2 bazıları ise 4 kat ile karşılık gördü. bir adet taşınmaz satışında ipotek tesisinin tek bir fiyat üzerinden yapılması durumunda iki adet işlem ücreti, döner sermaye ücreti temin edilir. Yurt dışı için geçerli tapu işlemleri de yurt dışı yöresel katsayı tutarları ele alınarak hesaplanan işlem ücretinin dört katı, döner sermaye ücreti şeklinde alınır.

2022 SATIŞ REKORU KIRILDI

Verilen bilgilere göre, 2022 yılında satış rekoru kırıldığı bilgisi verilirken konut satışlarında yıl içerisinde azalma yaşanırken ulaşılan verilere bakılarak geçen seneye göre yüzde 6 oranında bir artış ve 3 milyon 203 bin gayrimenkul satışı yapıldı. 2023 yılı içinde beklenen durum da toplam harç geliri 54 milyar 762 milyon 327 bin TL olduğu açıklandı.

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayan yandı!

Tapu sahipleri aman dikkat! Resmen açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!