04 / 05 / 2024

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 



Tapuda sistem değişti yeni dönem başlamış oldu. Böylece, yeni kimlik şart mı eski kimlikle tapu işlemi geçerli mi? ve son zamanda konut ve arsa fiyatları rekor üzerine rekor kırarken yaşanan artış dolandırıcıların da iştahını kabartmış durumda. 

Tapu dairelerinde dolandırıcılık girişimleri fazlalaşırken vatandaşın güvenliğini sağlamak adına yeni tedbir kararları peş peşe açıklandı. Teknolojinin son imkanları da devreye sokulurken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) de devreye girdiği ifade edildi. Söz konusu sistem sayesinde parmak izi karşılaştırma yapıldığı için sahtecilik girişimleri bu sayede engellenmiş oluyor.

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

TAPUDA YENİ DÖNEM 

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Tapuda uygulanmaya başlanan yeni sistem hakkında konuşan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı, “Bu yeni sistem daha önce yaşanan çok sayıda dolandırıcılığın önüne geçebiliyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile TC kimlik belgesi üzerindeki bilgiler MERNİS sistemi üzerinden teyit ediliyor. Bu sistemde parmak izine bakıldığında kimlikte kayıtlı olan parmak izi ile karşılaştırılıyor. Bunun için de kimlik kartları üzerindeki çipte yer alan bilgiler dikkate alınıyor.” denildi.

Tapu işlemlerinde yeni sistemler başta İstanbul olmak üzere çok sayıda şehirde kullanılmaya başlandığı kaydedildi. Tapı sicil müdürlüklerinde işlem yapmak isteyen vatandaşlara uyarı mesajları gönderiliyor. Bu mesajlarda tapu işlemlerinde kimlik tespitleri için yeni kimlik kartlarının gerekli olduğu ve vatandaşların kimlik kartlarında çip kısmında eksiklik, bozulma, deforme olma gibi durumların olmadığının kontrol edilmesi isteniyor. Böyle bir durum olması halinde ise vatandaşlar nüfus müdürlüklerine giderek geçici kimlik belgesi alıp tapu işlemlerini yapabiliyorlar.

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi üzerinden işlemler yapılmaya başlanırken bazı tapu dairelerinde sadece bu sistem kullanılmaya başlandığı için eski kimlik ile işlem yapılmayacak. Bu neden ile işlemi olan kişilerin yeni kimlik belgesi yoksa gitmeden önce mutlaka teyit almaları ve buna göre randevu almaları gerekmektedir.

Tapusu olanlar dikkat! Şimdi e-Devlet'ten kontrol edin! Hisseli tapulardaki büyük risk! 

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 

 


 


Geri Dön