Kent Haberleri

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tapu işlemlerinde yeni dönem bugün resmen başladı

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği, arsa, tarla, konut, iş yeri gibi tüm taşınmaz satışlarının noterliklerde gerçekleştirilebilmesi için düğmeye basmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tapu işlemlerinde yeni dönem bugün resmen başladı. Paylaşılan detaylara göre, arsa, tarla, konut ve iş yeri gibi tüm taşınmazların satış işlemlerinin noterde gerçekleştirilebilmesi için yapılan uygulama, bugünden itibaren hayata geçiriliyor.

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Fotomaç'ta yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle hayata geçirilen söz konusu bu yeni uygulamaya göre artık taşınmazların satış işlemleri noterlerde gerçekleştirilebilecek.

Paylaşılan detaylara göre, hafta sonları da gerçekleştirilecek olan işlemlerle vatandaşların hayatının kolaylaştırılması hedeflenirken bu gelişmelerden sonra arama motorlarında 'Noterde tapu devri nasıl yapılır? Noterde gayrimenkul satışı için hangi evraklar gerekiyor?' gibi sorularının yanıtları araştırılıyor. 

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

NOTERDE TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Paylaşılan detaylara göre, taşınmazını satmak isteyen kişi, Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesinde yer alan e-Başvuru sistemi üzerinden işlem yapmak istediği noterliği seçerek başvuru yapacak.

*Noterlik tarafından, başvuranın taşınmazın hak sahibi olduğunun tespitinden sonra başvuru kabul edilecek ve işlemler de başlatılacak.

Söz konusu başvurunun kabulüyle birlikte noter tarafından taşınmazla ilgili tapu kayıtları incelenecek, satış yapmaya engel durum olup olmadığı kontrol edilecek.

NOTERDE GAYRİMENKUL SATIŞI DETAYLARI

-Gayrimenkulün satışına engel durum olmadığının belirlenmesiyle gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedelinin ödenmesi için ilgililerin cep telefonlarına mesaj atılacak.

-Harç ve masrafların ödenmesinden sonra taraflar düzenlenen taşınmaz satış sözleşmesini imzalamak için noterliğe çağrılacak.

-Söz konusu sözleşmeler noter huzurunda alıcı ve satıcı tarafından imzalanacak. İmzalanmış olan sözleşmeler sisteme kaydedilecek. Daha sonra ise sözleşmelerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine elektronik ortamda gönderilmesiyle taşınmaz, tapu kütüğüne tescil edilecek.

-Söz konusu taşınmazın devri yapıldıktan sonra düzenlenecek tapu ve diğer belgeler noter tarafından teslim edilecek.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam tamına 5 yıldır ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?