Sektörel

Tapular Metaverse için hazırlanıyor: Gayrimenkulde dev dijitalleşme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.  Daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometrekare kentsel alanı bulunan Türkiye'nin, şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde görüntülenmesi yapıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 Boyutlu Kadastro Projesi çerçevesinde  harekete geçildi. Daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometrekare kentsel alanı bulunan Türkiye'nin, şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde görüntülenmesi yapıldı. Yüksek ayrıntı yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak görüldü. 

Proje kapsamında 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu yapılarak, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile bir araya getirildi. 

Entegrasyonu yapılan verilerle Türkiye, Metaverse gibi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlanıyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gelecek günlerde akademisyenler ve uzmanların katılım göstereceği Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemek için de hazırlıklarını başlattı. 

Pilot il Amasya

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygulama kapsamında pilot il olarak seçilen Amasya, Metaverse ortamında sunulmaya hazır duruma getirildi. 

Şehrin dijital verileri akıllı şehirlerin, gayrimenkul sigorta, gayrimenkul pazarlama, kentsel dönüşüm, 3 boyutlu oyun sektörü, şehir planlama, afet yönetimi  gibi alanların da temel teknolojik altlığını meydana getirecek. Diğer kentlere yönelik çalışmalar da sürdürülüyor.

Metaverse çılgınlığı bitmiyor: Arsa fiyatları gerçek konut fiyatlarını aştı!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!

TOKİ'den 12 bin 107 ucuz konut geliyor!

Altını olanlar dikkat! Yeni sistem geliyor! 

Emekli maaşları bir kez daha artıyor! Maaşlara 5 gün içinde 750 lira ekleniyor!

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

3600 ek gösterge kapsamındaki emekli ikramiyesinde 24 Bin 600 TL'lik Artış!

Kontaklar kapanıyor! Akaryakıt fiyatlarına 17 dolarlık dev zam!

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?