Genel

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!İşte bu soruların araştırılan yanıtları…

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır? soruları tapu müdürlüğüne yolu düşen çoğu kişinin merak ettiği sorulardan sadece bazılarıdır. İşte bu soruların araştırılan yanıtları…

TAPUNUN GEÇMİŞİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Tapu geçmişi için e-devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine girmeniz gerekir. Site açıldıktan hemen sonra T.C. kimlik No ve e-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Birinci adımı geçtikten sonra ikinci adımda 'Tapu bilgileri sorgulama' butonuna tıklayıp, sorgulama işlemini gerçekleştirilir.

ESKİ TAPULAR E-DEVLETTE GÖRÜNÜR MÜ?

Eski tapular hakkında pek çok nokta araştırılmaktadır. Tapu sahibinin T.C. kimlik numarası e-devlet sistemi üzerinde kayıtlı değilse ya da tapu bir Osmanlı tapusu ise sistem üzerinden tapu bilgilerinin sorgulaması yapılamaz.

ÖLEN KİŞİNİN TAPUSU NASIL ALINIR?

Mirasçılar ya da mirasçı, onlara miras kalmış olan evin tapusunu almak için başta veraset ilamı olmak üzere gerekli olan tüm belgeler alınarak, tapu müdürlüğüne müracaatta bulunur. Miras olarak alınacak olan tapu için öncelik olarak taraflara ya da bulunuyor ise temsilcilere ait olan kimlik belgeleri gerekmektedir.

BABADAN KALAN EV NASIL SATILIR?

Miras kalan evin, satışı için her bir varisin nüfus cüzdanı fotokopisi ya da veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekir. Bunlara ilave olarak da hissedarlardan 65 yaş üzerinde olan var ise bu kişilerin akli dengesinin yerinde olduğunu belirten raporun alınması şartı bulunuyor. Tapu devir işlemi gerçekleştirmek tapu harcı ve döner sermaye bedeli yatırılarak satış işlemi tamamlanır.

TAPDA 1/4 HİSSE NE DEMEK?

Ölen bir kişinin eşine miras 1/4 oranında geçer. Bu konuya örnek verilir ise, Eğer üvey nine ya da anneanneniz yaşıyorsa bu pay doğrudan üvey anneanneye geçer ya da üvey anneanneniz ölmüş ise burası önemli dedenizden sonra ölmüş ise o zaman bu 1/4 hisse üvey çocuklara geçmektedir. Miras elbirliği (iştirak halinde) mülkiyet olarak tapuya tescil ediliyor.

TOKİ ilk evim arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte 1-6 Şubat 2023 il il arsa kura çekiliş tarihleri!

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?