Kent Haberleri

Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak!

Tapusu olan herkesi yakından ilgilendiren son dakika duyurusu yapıldı. Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak! Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak! İşte detaylar

Birden fazla kişiye ait olan tapularla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tapusu olan herkes baksın! Son gün yaklaşıyor!  Başvuru yapmayanlar hakkından mahrum olacak! İşte detaylar...

TAPUSU OLAN HERKES BAKSIN!

Tapu ile ilgili son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. Birden fazla kişiye ait olan tapularla ilgili açıklama geldi. Birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapu sahiplerine son dakika uyarısı geldi. 

Müstakil tapu ve hisseli tapu olarak nitelendirilen tapularda taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak tanımlanıyor. Tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu gösteren tapulara ise hisseli tapu deniliyor. 

Tapunun satışı konusunda işlenecek yöntemler tapunun cinsine göre değişirken, hisseli tapunun satışında ise uyulması gereken yöneltemler farklılık gösteriyor.  Hisseli tapunun satışında hissedarların anlaşmaları gerekiyor. Hissedarların ortak satış kararına varması durumunda tapu bir bütün olarak satılabiliyor.

Hisseli tapuda şufa hakkı bulunmakta olup böylelikle hisse sahiplerine ön alım hakkı sunuluyor.  Bu hak sayesinde hisseli tapuya sahip olan biri bu hakkı satmak istediğinde diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkı bulunmakta. Fakat hisseli tapularda alım için uygulanan sürenin belli bir sınırı bulunuyor.

 

BAŞVURU YAPMAYANLAR BU HAKTAN MAHRUM OLACAK!

Hissedarın diğer hissedarlara haber vermeden yapmış olduğu satış için itiraz hakkı bulunmakta olup tapunun devri dahi iptal edilebiliyor. Bundan dolayı mutlaka hisseli tapu satışında bu payı alan kişi mağdur olmamak adına diğer hissedarlardan yazı ile feragatname alması gerekiyor.

Hisseli tapunun üçüncü bir kişiye satılır ve bu satış işlemi noter üzerinden hissedarlara bildirilmesi halinde paydaşlar bu bildirimi aldıkları tarihten itibaren 3 ay içinde ön alım talepli dava açılması gerekiyor.

Süre içinde açılmayan davada ön alım hakkı ortadan kalkar.  Yine hisseli tapuda diğer hissedarlardan habersiz yapılan satışlar için 2 yıl içerisinde ön alım talepli dava açma sınırı bulunurken, davanın açılmaması durumunda ön alım hakkı düşer. 

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?