Ekonomi

Tapusu olanlar dikkat! Bunu yapmayanlar kafasını duvara vuracak! Son tarih resmen açıklandı!

Tapu sahibi olan kişilere ilişkin yeni bir haber geldi. O işleme ilişkin son tarih verildi. Tapu sahibi pek çok vatandaşı yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için geri sayım başladı. İşte detaylar...

Konu hakkında edinilen bilgilere göre, her yıl iki eşit taksit olarak ödenmekte olan ve tapu sahiplerinin sıkı bir şekilde takip ettiği emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri de kasımda yapılacak.

2023 senesinin şubat ayının ortalarında olduğumuz bu zamanlarda 2023 yılı emlak vergileri için de saat işlemeye başladı. Edinilen bilgilere göre, mükelleflerin cezalı konuma gelmemeleri için emlak vergisi ödemelerini resmi bir şekilde duyurulan tarihler arasında ödemeleri gerekiyor.

Peki, tapu sahipleri emlak vergisi 2023 yılı ödemelerini hangi tarihlerde ve nereye ödeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Tapu sahibi olan vatandaşların sıkı bir şekilde takip ettiği emlak vergisi ödemeleri her yıl iki eşit taksit olacak şekilde yatırılıyor. Gayrimenkul sahibi olan kişiler, emlak vergisi ödemelerinin ne zaman sona ereceği hakkında araştırmalar yapıyor.

Edinilen bilgiler doğrultusunda, belediyelerin tahsil ettiği emlak vergileri taksitli veya tek seferde belirtilen tarihlerde de yatırılabiliyor. Peki, 2023’te emlak vergileri ne zaman yatırılacak?

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ 2023 YILI DETAYLARI

Konu hakkında elde edilen detaylara göre, birçok tapu sahibinin detaylarını öğrenmeye çalıştığı emlak vergisi ödemeleri her sene düzenli bir şekilde belediyelere ödeniyor. Tapu sahipleri emlak vergilerini tek seferde ödeme imkanına sahip olduğu gibi iki eşit taksitte de ödeyebiliyor.

2023 ile birlikte bahse konu ödemeler için de zaman daralmaya başladı. Emlak vergisi ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ilk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri de kasım ayında yapılacak.

TAPU SAHİPLERİ DİKKAT

Konu hakkında edinilen bilgilere göre, belediyelerin tahsil ettiği emlak vergisi, tek seferde ödenebildiği gibi iki taksit şeklinde de ödenebilecek. Ek olarak emlak vergileri ödenirken belediyelerden tahsis edilen beyanname de doldurulacak.

İŞKUR tarihinin en büyük müjdesini verdi! Tam 81 bin personel alacak! İŞKUR’a kayıtlı herkes iş bulacak!

Altın ve dolar için kıyamet senaryoları! 6 kurum peş peşe senaryoları sıraladı!

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!