Kent Haberleri

Tapusu olanlar dikkat! Geriye dönük ödenen bu toplu paraları aman kaçırmayın!

Tapusu olanlar dikkat... Geriye dönük ödenen bu toplu paraları aman kaçırmayın...Emlak vergisinde ilk taksit mart, nisan, mayıs aylarında, ikinci taksit ise kasım ayında ödeniyor

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi her yıl iki taksit olarak ya da tek seferde ödenir. Emlak vergisinde ilk taksit mart, nisan, mayıs aylarında, ikinci taksit ise kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi ile ilgili bu bilgileri birçok kişi bilmiyor. 

Tapusu olanlar dikkat... Geriye dönük ödenen bu toplu paraları aman kaçırmayın...

TAPUSU OLANLAR DİKKAT!

Karar gazetesinde yer alan habere göre, tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili yeni detaylar internet mecralarında da yer almaya başladı. Tapu sahibi olan kişiler de emlak vergisi ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. 

Yapılan araştırmalarla beraber emlak vergisi ödemek zorunda olan vatandaşların dışında muaf olan bir kesim de bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmanız için bazı şartları sağlamanız gerekli. Emlak vergisine dair paylaşılan detaylar ile beraber KDK tarafından emsal karar açıklandı.

Yapılan açıklamada yer alan detaylara göre yalnızca bir konutu olan ve emlak vergisi muafiyet hakkına sahip olan vatandaşlara ödediği emlak vergisi tutarlarını geriye dönük şekilde geri alabileceği bilgisi verildi.

Tapusu olanlar dikkat... Geriye dönük ödenen bu toplu paraları aman kaçırmayın...

Emlak Vergisinden Kimler Muaftır?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama ile beraber tapu sahiplerine müjdeli haber de verildi. Milyonlarca tapu sahibinin yüzünü güldüren açıklama ile birlikte haklarınızın da yer aldığı emsal bir kararın detayları paylaşıldı.

Söz konusu karar ile beraber bir adet konutu olan ve emlak vergisi muafiyet hakkı için gerekli olan şartları yerine getiren vatandaşlar emlak vergisi kapsamında ödedikleri parayı geriye dönük şekilde 5 senelik olarak geri alabilecek. Emlak vergisinden 200 metrekareden daha küçük ve tek bir eve sahip olanlar,  emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve işsizler yararlanabiliyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 14 Mayıs 2014 Tarihi ve 53210 sayılı özelge gereğince emlak vergisi kapsamında muafiyetten habersiz bir biçimde ödenen vergiler geriye dönük olarak 5 sene için ödeme alabiliyor. 7 yıl boyunca ödenene emlak vergileri için geri ödeme sadece 5 sene şeklinde yapılıyor.

Vergi muafiyeti durumundan 7 sene boyunca habersiz ödeme yaptığınız hallerde de 7 sene değil yalnızca 5 senelik bir geri ödeme tutarı alabilirsiniz.

Gram altının tam 1.200 TL olacağı tarih açıklandı! Tek tek açıklanan bu tarihi duyanın ağzı resmen kulaklarına vardı!

EYT emeklisine hem maaş hem de ikramiye müjdesi! Tek tek açıklandı, duyanlar resmen bayram etti! Hemen bakın!

Bu bankalarda resmen 7 şiddetinde deprem! İş Bankası, Halkbank, Akbank tek tek açıkladı, duyanın adeta dünyası yıkıldı