Kent Haberleri

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!

Tapusu olan pek çok kişi için resmen geri sayım başladı... Aktarılan detaylara göre, bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisini ödemeleri için son günün 31 Mayıs 2023 tarihi olduğunu hatırlattı

Tapusu olan ev ve iş yeri sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için geri sayım başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisini ödemeleri için son günün 31 Mayıs 2023 tarihi olduğunu hatırlattı. 

Tapusu olan pek çok kişi için resmen geri sayım başladı... Aktarılan detaylara göre, bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir...

Tapusu olan pek çok kişi için resmen geri sayım başladı... Aktarılan detaylara göre, bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir...

Gelir İdaresi Başkanlığı, tapulu konutu ya da iş yeri olan emlak sahiplerine vergi ödemesinde son gün olan 31 Mayıs 2023 tarihine  kadar ödeme yapmamaları halinde büyük cezalar kesileceğini açıkladı.

Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda vatandaşların adına kayıtlı ya da kendilerine tahsis edilmiş olan mülkleri için devlete ödedikleri emlak vergisinin son günü olarak 31 Mayıs 2023 olarak açıklandı.

CEZASI DA VAR

Karar'da yer alan habere göre, vergi mükellefi olan tapu sahiplerinin borçlarını e-devlet üzerinden sorgulayarak öğrenilebiliyor.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisi ödemesi zorunlu olarak belirtiliyor.

Her sene iki taksit olarak ödenen emlak vergisinin ilk ve 2. taksitini belirlenen zaman içinde ödemeyenlere gecikme faizi de uygulanıyor. Emlak vergisinin son gün olan 31 Mayıs 2023 tarihinde ödenmemesi halinde 1.6 oranında faiz uygulanacak.

EMLAK VERGİLERİ NASIL SORGULANIR?

Paylaşılan detaylara göre, Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde 1. taksit, Kasım ayında da 2. taksit ödemelerinin yapıldığı emlak vergisinde borcunuzu öğrenmek için e-Devlet sistemi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hizmet verdiği İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yaparak emlak vergisi borç sorgulamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu web sitesi üzerinden emlak verginizi sorgulayabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergilerini ödemek için farklı yollar mevcut. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, belediyeye yapılacak olan emlak vergisi ödemesi için bizzat giderek ödeme de yapılabiliyor.

Emlak vergilerini ödemek için bağlı olduğunuz belediyeye gitmek istemiyorsanız internet üzerinden de ödeme yapabilir ya da bankanız vasıtasıyla ödeme yapabilirsiniz.

Bazı belediyelerin de internet sitelerinde vergi ödeme ve borç sorgulama seçeneği mevcut.

Devlet Su İşleri personel alımı için son 9 gün! Sınavsız ve mülakatsız personel alımında bu tarihi sakın kaçırmayın!

Aile Destek Programında hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Mayıs 2023 paralarını sakın kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!